Honningbarna har konsert på Dama Di: Eksklusivt intervju!

honningbarna

Honningbarna er et norsk pønkrock-band fra Søgne i Vest-Agder og synger med sin særegne dialekt. Og musikken er god, skikkelig god. De spiller og synger så bra at de har vunnet masse priser, holder svære konserter og turnerer. Og snart er Honningbarna i Bodø.

Bandet debuterte i 2010 med EP-en Honningbarna, i 2011 ble de kåret til Årets Urørt. Debutalbumet vant Spellemannprisen i klassen rock 2011. De ble også nominert i klassen årets nykommer. Honningbarna vant prisen for beste liveartist under P3 Gull i 2015 og fikk Bendiksenprisen i 2017.

Honningbarna har spilt hundrevis av konserter i inn- og utland, inkludert Øyafestivalen, Roskilde-festivalen, Slottsfjellfestivalen, Eurosonic og Iceland Airwaves. Lørdag 17. februar kommer Honningbarna på Dama Di. Bodøposten.no fikk et eksklusivt intervju med super-bandet.

Hvor lenge har dere spilt sammen?

– Nå har vi spilt sammen i syv år, vi starta da vi traff hverandre på musikklinja. Veteraner i dette gamet, så og si.

Les også:  Fastelavnssøndag: Flere arrangement i kirkene i Bodø

Hvordan kom dere på navnet Honningbarna?

– Spørsmålet er vell kanskje heller hvorfor vi ikke kom på noe bedre. Vi hadde liksom ikke tenkt at det skulle ta såpass av, ting har generelt gått jævlig mye bedre enn det vi trodde, og da ble det slik. Det skal sies at vi ville (og vil) holde oss unna en del rockeklisjeer som vi synes er teite. Honningbarna er i så måte ganske safe.

Hvilke andre band inspirerer dere?

– Woaff, mange. Ting forandrer seg jo, men akkurat nå er det først og fremst en band som heter Metz. Det er så jævla få band, rock eller hva enn, som faktisk vil skape noe nytt noe og ta del i samtiden sin, men de folka der vet hva de holder på med. Det låter hardt, paranoid og kaotisk, akkurat som stemninga i verden akkurat nå.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Hold it Boy"

Tekstene deres er ganske imponerende. Hvordan skapes tekstene deres?

– Vi har en veldig kollektiv arbeidsmetode, der alle tar del i alle ledd. Vell er det jeg som skriver tekstene, men jeg ser på meg selv mer som en sekretær enn en «tekstforfatter». Tingene vi synger om er ting som vi snakker om, enten dagligdagse ting eller store ideer, og på den måten er alle med på å forme hva tekstene skal være.

Dere har vunnet priser, gitt ut kritikerroste albumer og hatt konserter på noen av de største festivalene som finnes. Går suksessen deres til hodet?

– Ja.

Dere har en intens spillestil, er konsertene utmattende?

Les også:  Milepæl for Norge Rundt: 2000 episoder!

– Det er klart konsertene er utmattende, men det er det de er ment til å være. Det er meningen at det skal være noe katarsis oppi der. Samtidig er det live Honningbarna er Honningbarna. Kaoset, moroa og det uforutsigbare er hva vi handler om og om en blir sliten mens en holder på med det så er det en smal pris å betale.

Dere har hatt mange store konserter, har dere spilt på mange festivaler?

– Ja, flere ganger. Sist i forbindelse med Træna.

Dere har en stor turne, hvor går reisen?

– Nå er det Norge, Finland og Danmark igjen.

Dere har turne i skandinavia og planlegger nytt album, hva blir det neste?

– Verdensherredømme.

Foto: Tom Lund.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.