Her er reglene for droneflyging på 17. mai

avinor

Politiet er klare på hvor du ikke skal fly drone på 17. mai, og hva som kan være konsekvensene.

– Vi ønsker å unngå at en drone faller ned i en folkemengde, eller utgjør en fare for flytrafikken, sier Harald Nilssen, stabssjef i Oslo politidistrikt. – Flyging ved lufthavner og over folkemengder er ikke lov uten særskilt tillatelse. I Oslo sentrum gjelder i tillegg et generelt flyforbud hele året. Flyging uten dronelappen eller i strid med reglene kan føre til bot fra kr. 12.000 og du risikerer at dronen blir inndratt.

  • Ikke fly over 17. mai tog eller folkemengder
  • Vær sikker på at du har tillatelse hvis du flyr i nærheten av flyplasser
Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

– På spesielt folksomme dager som nasjonaldagen er det ekstra viktig å følge dronereglene, sier Anders Kirsebom, konserndirektør regionale lufthavner i Avinor. – Uautoriserte droneflyvninger i nærheten av våre flyplasser kan føre til konsekvenser for flytrafikken. Vi oppfordrer alle som ønsker å fly drone på 17. mai til å registrere flyvningen sin. Da vet det lokale flytårnet hvor og når du ønsker å fly, og kan ivareta sikkerheten for alle parter.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

Skal du fly drone i nærheten av flyplasser må du:

  • Få tillatelse av det lokale flytårnet. For enkelte lufthavner kan du søke om tillatelse i appen i Ninox drone. For øvrige lufthavner finnes kontaktinformasjon til det lokale tårnet på Avinor sine nettsider.

Luftfartstilsynet er klare på at alle som skal fly drone i Norge må være registrert på flydrone.no.

– På lik linje som at du er en del av trafikkbildet når du kjører bil, er du en del av luftfarten når du flyr drone, påpeker seksjonsleder Andreas Johansen i Luftfartstilsynet. – Derfor er det viktig å ta dronelappen og sette seg inn i reglene. De viktigste er:

Oslo politidistrikt, Avinor og Luftfartstilsynet ønsker en fin (og sikker) feiring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.