Halvparten av norske jurister har vurdert å bytte jobb

rettigheter

En fersk undersøkelse avslører at 46 prosent av norske jurister har vurdert å slutte i sin nåværende jobb de siste seks månedene.

Det juridiske forlaget Karnov lanserer i dag rapporten «Fremtidens Jurist», som tar for seg den juridiske bransjen i Skandinavia. Rapporten viser at en oppsiktsvekkende høy andel jurister sitter løst i stolen hos sin nåværende arbeidsgiver. Andelen er 46 prosent i Norge og Sverige, og 43 prosent i Danmark. Det er små forskjeller mellom offentlig sektor, privat sektor og advokatfirmaer. Å få en bedre balanse mellom jobb og fritid og ønske om mer interessante arbeidsoppgaver trekkes frem som de viktigste årsakene til at mange vurderer å bytte jobb. 

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

– Både krav og forventninger har endret seg under pandemien. Mange jurister krever fleksible løsninger og god balanse mellom jobb og fritid. Den høye andelen jurister som vurderer å skifte jobb, bør være en skikkelig wake up-call for norske arbeidsgivere. Dette er særlig kritisk i en situasjon der det er mangel på jurister hos en rekke arbeidsgivere, sier Hans-Petter Nygård, administrerende direktør i Karnov Group Norway.

Stress i arbeidshverdagen trekkes frem som en av årsakene til at mange jurister vurderer jobbskifte. For mange er det å oppnå en bedre balanse mellom jobb og fritid viktigere enn både forfremmelse og lønnsøkning.

Les også:  Rødt Nordland: – EØS-rapport gir grunn til bekymring

– Det er viktig for arbeidsgiverne å forstå årsakene som ligger bak, for å unngå et skred av oppsigelser, sier Nygård.

Bransjerapporten «Fremtidens Jurist» bygger på svar fra mer enn 3100 heltidsansatte jurister fra offentlig sektor, privat sektor og advokatfirmaer i Skandinavia. Rapporten er inndelt i tre ulike områder som vil påvirke bransjen i tiden fremover: Balanse mellom jobb og fritid, juridisk teknologi og bærekraft. Rapporten er ferdigstilt i samarbeid med det uavhengige analysebyrået Kantar.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

– Resultatene harmonerer i stor grad mellom de ulike landene – og det er ingenting som tyder på at det er store forskjeller i arbeidshverdagen for skandinaviske jurister. Det er likevel interessant å se på områdene der Norge skiller seg ut. Teknologioptimismen er størst blant norske jurister. Gode digitale løsninger kan være en nøkkel både til en mer effektiv og bærekraftig bransje og til en mer fleksibel arbeidshverdag for fremtidens jurister, sier Odd Storm-Paulsen, daglig leder i Lovdata.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.