Halloween: Coop forventer gresskar-rekord

coop

Årets gresskarsalg er godt i gang i Coops butikker, som forventer å sette rekord med over 800 tonn solgte gresskar til Halloween.

I fjor solgte Coops dagligvarekjeder 640 tonn gresskar i forbindelse med Halloween. I år forventes det en kraftig salgsøkning og gresskar-rekord med over 800 tonn solgte gresskar. Det tilsvarer cirka 160 000 gresskar.

– Halloween er en voksende sesong og vi ser at stadig flere ønsker å pynte med gresskar i alle mulige størrelser og fasonger. Vi forventer at salgsrekorden fra 2021 vil passeres med god margin, sier Kamilla Sand, innkjøper frukt & grønt i Coop Norge.

Les også:  If: Du trenger trolig ikke bunadsforsikring

Tidligere år har Coop vært nødt til å supplere med danske gresskar, men i år selger Coop kun norskproduserte gresskar, takket være gunstige forhold for dyrking og tørking av gresskar.

– Vi er stolte av å kunne tilby full dekning av norske gresskar for første gang i år. Våre produsenter Thema AS i Ski og Jens Graff i Røyken, har hatt fantastiske avlinger i år, sier Sand.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Coop selger også utskjæringssett med sjablonger og redskaper hos både Extra og Obs, som gjør det enkelt å få til proffe og skumle utskjæringer. Hos Obs finner du også et større utvalg innen dekorasjon til Halloween.

Det er særlig småbarnsfamilier som kjøper gresskar og annen Halloween-pynt. I tillegg til å la barna hjelpe til med utskjæringen av gresskaret, oppfordrer Sand til å tenke på matsvinnet, og at du tar med barna på matlaging med gresskar-innmaten.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

– Det jeg liker så godt med gresskar er at det har så mange bruksområder. Gresskar er også sunt, og har et høyt innhold av betakaroten og kostfiber, sier Sand.

Matgresskar kan kokes, syltes, steke, dampes eller wokes. Innmaten i pyntegresskarene kan være litt trevlete, men det passer utmerket å bruke i supper, pureer eller i bakverk. Gresskarkjernene kan skylles og ristes før de kan brukes i nøtteblandinger og salater, eller som snacks.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.