fotball

Bodø/Glimt var på besøk hos Viking i Stavanger søndag kveld for et oppgjør i Eliteserien. Det var ikke mange dagene siden lagene møtte hverandre sist, da i Norgescupen.

I cupen vant Glimt men slik skulle det ikke gå denne gangen.

Glimt startet med Haikin, Sampsted, Sery Larsen, Høibråten, Wembangomo, Vetlesen, Hagen, Saltnes, Koomson, Espejord og Solbakken.

Kampen starter jevnt, Glimt har en bra sjanse til å begynne med og Glimt har mest ballbesittelse. Så begynner Viking og få taket på spillet og har bra sjanser.

Viking tar ledelsen etter 25 minutter, og stillingen blir 1-0 etter at Glimt ikke klarer rydde opp i feltet. Dommeren blåser til pause, og det var Viking som spilte best i første omgangen.

Glimt gjør endel bytter i begynnelsen av omgangen, men det hjelper ikke. Stillingen blir 2-0 til Viking. Og rett etterpå får Boniface sitt andre gule kort og blir utvist.

Glimt gjøt flere bytter og det blir ikke flere scoringer før dommeren blåser av kampen. Glimt tapte med dette sin første kamp i Eliteserien siden 30. juni i fjor.

– Jeg synes vi var flinke i dag. Vi følger kampplanen i nitti minutter. Det er derfor vi stikker av med seieren, sa Veton Berisha til VG etter kampen.

Om én uke venter Molde på Ullevaal i cupfinalen 2021.