Frid Ingulstad tildelt H.M. Kongens fortjenestemedalje

frid

Frid Ingulstad, en av Norges mest leste forfattere, er tildelt H.M. Kongens fortjenestemedalje. Ingulstad har gjennom sitt forfatterskap skapt interesse for norsk historie, og hun har skapt stor leseglede.

Kongens fortjenestemedalje er en utmerkelse som ble innstiftet 1. februar 1908 av kong Haakon VII «til belønning for fortjenester av kunst, vitenskap og næringsliv samt for utmerket forhold i offentlig tjeneste».

-Frid Ingulstad er Norges mestselgende forfatter gjennom mer enn ti år. I tillegg til Kongens Fortjenestemedalje burde Frid utnevnes til æresprofessor i leseglede, sier Cappelen Damms administrerende direktør Tom Harald Jensen.

Les også:  Lanserer egen Eurosong Radio

Frid Ingulstad (1935) har et langt virke som folkekjær forfatter. Hun har det siste tiåret vært Norges mestselgende forfatter med godt over 200 bokutgivelser i ulike sjangere bak seg. De rundt 170 bøkene som er utgitt i hennes romanserier har i løpet av de 20 siste årene passert et samlet opplag på over 11 millioner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.