Nå skal de døpes

havlia

Havila Kystrutens skip Havila Capella og Havila Castor skal døpes på Sunnmøre i november. 

Havila Kystruten, den nye aktøren på den klassiske kystruten mellom Bergen og Kirkenes, har satt i drift sine to første av totalt 4 skip. Havila Capella og Havila Castor har allerede tilbakelagt flere nautiske mil opp og ned den vakre norskekysten. 

Skipene er bygget for fremtiden, og er de mest miljøvennlige skipene langs norskekysten. Med en batteripakke på 6,1 Megawattimer (MWh), verdens største batteripakke på et passasjerskip i dag, kan skipene seile inntil 4 timer på ren batterikraft. I kombinasjon med flytende naturgass (LNG), reduseres CO2-utslipp betydelig, med opp mot 40 % og NOX-utslipp med 90 % sammenlignet med tilsvarende skip som bruker tradisjonelt fossilt drivstoff.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

– Neste år fyller hele Norges kystrute 130 år, og vi er stolte av å være en del av denne historien med de mest moderne og miljøvennlige skipene på ruten, sier administrerende direktør Bent Martini. 

Døpes i Fosnavåg og Ålesund
Havila Kystrutens første skip i drift var Havila Capella, som tidligere i år mottok «Next Generation Ship Award» under Nor-Shipping-messen på Lillestrøm. Skipet skal døpes tirsdag 8. november utenfor Havilas hovedkontor på Mjølstadneset i Fosnavåg.

Les også:  Redusert kapasitet på Bognes - Lødingen

– Vi ser veldig frem til å få en offisiell dåp for våre to skip. Det vet vi det er mange som har ventet på, både langs kysten, og ikke minst våre egne ansatte, sier Martini. 

Havila Castor døpes i Ålesund mandag 14. november. 

– Vi har lagt opp til program på forskjellige steder, med inviterte gjester, underholdning og selvfølgelig åpent skip for de som ønsker å komme om bord og bli bedre kjent med skipene våre, sier Martini. 

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

– I tillegg vil alle som kommer innom på dåpsdagene får gode tilbud på reiser med oss langs norskekysten. 

Havila Capella vil ankomme Ålesund senere enn i normal rute tirsdag 8. november, grunnet dåpsarrangementet i Fosnavåg, men vil ha avgangstid som normalt kl. 20.00. Havila Castor følger sin regulære ruteplan mandag 14. november.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.