ANNONSE: Fotball i Qatar – VM om vinteren

Bare noen måneder til VM i Qatar. I tillegg til fansen til de respektive nasjonene, forbereder også tippefansen seg gradvis til det kommende verdensmesterskapet. Å kjenne de nøyaktige omstendighetene til en turnering kan være av stor betydning når du plasserer sportsspill hos Mobilebet og bestemme seg for seier eller nederlag. Tross alt kan irrelevante data som været også ha stor betydning ved første øyekast. For å gjøre det enklere å skrive, gir vi all viktig informasjon om verdensmesterskapet i Qatar.

Hvem har en realistisk sjanse til å vinne tittelen?

Ved det siste verdensmesterskapet for fire år siden ble eventuelle verdensmestere Frankrike sett på som en klar utfordrer til tittelen helt fra starten. I 2018 var det ingen lag som kunne opptre i øyenhøyde med franskmennene, både i toppen og i bredden. I mellomtiden ser imidlertid situasjonen ut til å ha endret seg. Flere og flere nasjoner ser ut til å ha realistiske sjanser til seier. Spesielt tyskerne kunne gjøre opp for seg etter skuffelsen i Russland. Det kan være fornuftig her at nesten hele midtbanen spiller for FC Bayern og derfor er godt kjent med hverandre. Midtforsvaret bestående av Niklas Süle og Nico Schlotterbeck vil også bli bedre kjent med hverandre i BVB de neste månedene.

Nederland, Spania og England kan imidlertid også spille på topp. Fremfor alt har de to siste nasjonene unge og interessante spillere som kan vise seg frem for første gang i Qatar på den største scenen verdensfotballen har å by på. For ikke å glemme, selvfølgelig, er Brasil og Argentina. I tillegg til Lionel Messi, kan Cristiano Ronaldo også spille karrierens siste verdensmesterskap med Portugal. Så det burde være nok motivasjon. Spesielt spennende: Basert på turneringstreet er det til og med mulig at de to motstanderne møtes i finalen.

Les også:  Metaverse gambling: Fremtiden for virtuell gambling i 2024

På grunn av varmen: Første vinter-VM

Qatar er ikke akkurat kjent for sine milde temperaturer. Gjennomsnittlig maksimumstemperatur i månedene mellom april og september er rundt 40 grader. Så før eller siden ble det klart at et VM i sommermånedene ikke var et alternativ. Uten videre ble det besluttet å flytte verdens største fotballturnering til vinteren. Dette resulterer ikke bare i utsatte kamper i Europas toppligaer, det kan også resultere i bisarre scener foran fjernsynet hjemme.

Hvis været samarbeider kan vi kanskje oppleve snøfall og VM-sending samtidig. At juletreet allerede er i sikte av fjernsynet mens finalen sendes 18. desember kan også være urovekkende. De fleste fans i Europa er sikre: et VM må finne sted om sommeren.

VM uten øl?

øl og fotball? For mange går det bare sammen. De ansvarlige i Qatar ser imidlertid veldig annerledes på dette som skyldes kulturen. FIFA og de lokale arrangørene har derfor i lengre tid forhandlet om servering av alkoholholdige drikker på stadionene til verdensmesterskapet i 2022. Mens vertslandet foretrekker å ikke tillate alkohol i det hele tatt, krever FIFA at det serveres øl og lignende regelmessig. begge parter er enige om et kompromiss som tillater alkoholkonsum i tidligere definerte områder.

Les også:  Metaverse gambling: Fremtiden for virtuell gambling i 2024

Forbruket av alkoholholdige drikkevarer i vertslandet for VM i 2022 bør på ingen måte være billig. Dette er allerede tydelig i butikkene i Qatar hvor alkohol kan selges. Det er ikke uvanlig at man finner priser her som er astronomisk høye. Noen ganger er det mer enn 4 € som må betales for en liten flaske med 0,33 liter. Hvis det faktisk er mulig å kjøpe øl og co på VM, bør prisen være tilsvarende høy.

Fanklubber må pendle

Noen ganske ubehagelige nyheter overrasket nylig medlemmer av fanklubbene fra de enkelte nasjonene. Av organisatoriske årsaker var det ikke mulig for mange foreninger å sette opp en leir direkte i Qatar for fans som hadde reist med dem. I stedet bor mange fans på hoteller utenfor Qatar og flyr inn for sitt eget lags kamper. Dette betyr ikke bare mye miljøforurensning, men medfører også ekstra kostnader for viftene. Tross alt må alle betale for sine egne flyreiser.

Mange fans vil tilbringe mesteparten av tiden sin i Dubai under verdensmesterskapet. Tilstrekkelig fly bør være tilgjengelig derfra på kampdager for å kunne frakte fansen til ønsket destinasjon. Ikke alle foreninger har tatt en endelig beslutning om hvor akkurat fansleiren skal settes opp.

Kvinnelige dommere som bildevask?

På VM i Qatar blir det kvinnelige dommere for første gang. I tillegg til tre upartiske damer skal det også brukes kvinnelige assistenter. Dette skrittet våges i et land som slett ikke er kjent for sin innovative måte å tenke på. Endelig har Qatar fortsatt et dårlig rykte på grunn av flere brudd på menneskerettighetene.

Les også:  Metaverse gambling: Fremtiden for virtuell gambling i 2024

Fremfor alt skal arbeidsforholdene på byggeplassene til stadionene ha vært dårlige. Det er også utallige historier der arbeidere rapporterer at lønn ikke betales. Det er derfor mer enn tvilsomt i hvilken grad Qatar er det rette landet til å la kvinner styre VM-spill på en antatt kosmopolitisk måte for første gang.

Er kritikken berettiget?

Uroen rundt VM i Qatar har pågått i en årrekke nå. Etter innledende snakk om fullstendig boikott, har situasjonen nylig roet seg. Selv om det fortsatt er kritiske røster om historiens første vinter-VM, øker forventningen til turneringen i Qatar blant en stor del av befolkningen.

Avslutningsvis kan det bare sies at det sannsynligvis er mye bedre steder å arrangere et verdensmesterskap enn verten i 2022. Klimavern virker malplassert, det samme gjør sosial handling. Det er også høyst usannsynlig at stadionene vil kunne brukes for fullt med jevne mellomrom etter turneringen. Men er du ærlig med deg selv, kjenner du allerede til lignende scener fra Brasil 2014 og Russland 2018. Også her var arbeidsforholdene under hard kritikk, stadionene kan noen ganger aldri bli fullt utnyttet igjen. Den eneste løsningen på dette problemet ville være å kun tildele VM til land som allerede har den nødvendige infrastrukturen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.