Folket tror på ny Nygaard-triumf i Birkebeinerrennet

comeon

I fjor knakk råsterke Andreas Nygaard «Birken-koden» og vant det klassiske turrennet for første gang. Bookmakerne og det norske folk tror det blir ønskereprise for Burfjord-mannen kommende lørdag.

Råsterke Nygaard leder sammenlagt i langsløpscupen Ski Classics med over 100 poeng før helgas renn mellom Rena og Lillehammer. At han også satte verdenseliten skikkelig på plass under fjorårets renn, gjør at både spillere og bookmakere har troen på ny triumf i år.

– Birken-løypa er egentlig ikke en ideell trassé for Nygaard. 28-åringen fra Burfjord er en stor og sterk løper som i utgangspunktet liker litt mindre kupért terreng og gjerne avgjør i spurt. Men i fjor knakk han Birken-koden, og formen til nå i år har vært super. Trolig er han litt revansjesugen etter «kun» en 4.plass i Vasaloppet forrige helg, og det norske folk anser han som en ganske klar favoritt. Petter Eliassen og Tord Asle Gjerdalen ligger nærmest til å utfordre Nygaard, sier analytiker Fredrik Fodnes i spillselskapet ComeOn!.

Les også:  Avslørt: De mest utrolige hemmeligheter i online kasinospill

Kort tid før løpet er oddsen på Nygaard-seier 3.00, mens Petter Eliassen (33) og Tord Asle Gjerdalen (35) ligger med en vinnerodds på henholdsvis 5.00 og 6.00 hos ComeOn!.

– Eliassen har gjort et solid comeback i langsløpssirkuset i år, og Gjerdalen er ringreven som alltid er med i toppen. Nygaard må være på sitt aller beste for å tukte disse gutta, sier Fodnes.

Oddsmarkedet fungerer som en temperaturmåler på grasrota, og gir tradisjonelt en god indikasjon på hva som blir utfallet av større nasjonale begivenheter. 

ComeOn! setter fortløpende odds på hvilke langrennsløpere som ligger best an til å vinne Birkebeinerennet 2019, og i forkant av konkurransen er det altså Andreas Nygaard og Britta Johansson Norgren (35) som utpeker seg som favoritter i hver sin klasse med en vinnerodds på 3.00 og 2.50

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

–– Svenske Norgren står frem som en klar favoritt på kvinnesiden, noe som gjenspeiles i en odds  på 2.50. 35-åringen fra Uppsala er råsterk og har vunnet Ski Classic sammenlagt i de tre siste sesongene. Vi tror den gamle langrennsdronningen, fjorårsvinner Justyna Kowalczyk (36) er den som virkelig kan gi henne kamp om seieren, men setter også et utropstegn ved Kari Vikhagen Gjeitnes (34) – som har levert en meget god langsløpsesong til nå i vinter, sier analytiker Fodnes.

ComeOn!-vinnerodds på Birkebeinerrennet 2019:

Eliteklassen menn:

Andreas Nygaard             3.00
Petter Eliassen                 5.00
Tord Asle Gjerdalen          6.00
Tore Bjørset Berdal           8.00
Anders Aukland                8.00
Stian Hoelgaard               8.00
Chris Andre Jespersen   10.00
Anders Gloersen             10.00
John Kristian Dahl          10.00
Thorleif Syrstad              10.00
Stanislav Rezac              10.00

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Eliteklassen kvinner:

Britta Johansson Norgren  2.50
Justyna Kowalczyk            5.00
Kari Vikahgen Gjeitnes      6.00
Astrid Øyre Slind               6.00
Katerina Smutna               6.00
Lina Korsgren                  10.00
Maria Grafnings               10.00
Marie Kromer                   10.00
Elin Mohlin                       10.00
Heli Heiskanen                 20.00

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.