Flere bulker i dopausene enn i påskekøen

bil ratt speedometer

Toalett- og matpauser hjem fra påskeferie er fire ganger mer risikable enn stanging i bilkøen fra fjellet eller sjøen.

Første og andre påskedag i fjor var det 58 biler som ble skadet ved påkjørsel bakfra i påskekøene, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Til sammenligning fikk 243 biler karosseriskader ved parkering og rygging de samme to dagene i fjor.

– Kanskje litt overraskende for mange, men i kaoset på bensinstasjonen, rasteplassen eller parkeringen foran hotellet er du ganske utsatt for å få bulk i bilen på vei hjemover. Jeg vil sammenligne det litt med kaosdagene på kjøpesentrene rett før jul, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

– Jeg tror dessverre at påskehjemfart er stressende for mange sjåfører, og at det er dette vi ser et utslag av i pausene også. Biler som parkerer på kryss og tvers på en bensinstasjon, gjør det ikke noe bedre, sier Clementz.

Han understreker at det ikke bare er på veien det er viktig å være aktsom og følge godt med

– Ved parkering og kjøring i førstegir skjer det også ulykker, sier han.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Første og andre påskedag i fjor var 24 biler involvert i forbikjøringsulykker og 38 kjøretøyer i møteulykker.

– Ved slike ulykker kan konsekvensene bli store, og dessverre er det ofte personskader. Så jeg vil oppfordre alle til å kjøre aktsomt og pent i påsketrafikken. Du kommer frem, uansett, sier Sigmund Clementz i If.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.