Naima Bock slipper debutalbumet «Giant Palm»

playground

Naima Bock slipper sitt debutalbum «Giant Palm» som kommer ut den 1. juli på Sub Pop/Playground. Samtidig slipper hun musikkvideo til tittelsporet. Artisten skal også ha konsert under Bylarm.

Født i Glastonbury til en brasiliansk far og en gresk mor, tilbrakte Naima sin tidlige barndom i Brasil før hun til slutt returnerte til England og forskjellige hjem i Sørøst-London. Denne arven kombineres med nyere sysler i Naimas musikk; fra de brasilianske standardene som familien ville lytte til å kjøre til stranden, til de europeiske folketradisjonene hun tok i bruk på egen hånd, og sysslene som interesserer henne i dag – studier i arkeologi, jobb som gartner og gå på verdens flotte stier – Naimas musikk henter fra familien, jorden og overleveringen av musikk gjennom generasjoner.

Les også:  Siri Vembre fra Bodø nominert til Willy Oftedals Ærespris

Naimas debutalbum Giant Palm er fylt med brasiliansk musikk fra ungdomstiden og vanlige familiebesøk. Hun fant inspirasjon i «perkusjonen, melodiene, akkordene – og spesielt den poetiske sammenstillingen av tragedie og skjønnhet inneholdt i tekstene». I hælene på singelutgivelsene til «30 Degrees», hennes cover av den klassiske brasilianske sangen «Berimbau» og singelen «Every Morning» kommer den offisielle videoen til albumtittelsporet hennes «Giant Palm».

– «Giant Palm» ble skrevet i samarbeid av meg selv og Joel Burton (som arrangerte og produserte hele albumet), jeg skrev vokalmelodien og tekstene og han skrev instrumenteringen. Innspillingsprosessen var begrenset (som jeg alltid synes er den mest kreative produktive måten å spille inn på) av det vi hadde på Joels rom og spilte inn sommeren 2020, noe som resulterte i hovedsakelig elektroniske instrumenter bortsett fra den akustiske gitaren. Vokalen ble senere spilt inn av faren min, Victor Bock. Vi kalte albumet opp etter denne sangen, da det var den som mest reflekterte samarbeidet vårt som musikere og uskylden og friheten som preget produksjonen av plata, sier Naima Bock.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.