Unntak fra karantenehotell for sjøfolk

hurtigruten

Regjeringen har besluttet at sjøfolk som kommer til Norge for å arbeide på skip unntas fra plikten til opphold på karantenehotell når de ankommer Norge etter å ha oppholdt seg utenfor EØS/Schengen og Storbritannia. Det gjøres også unntak fra karantenehotell for personer som skal utføre kritiske samfunnsfunksjoner i Norge.

Endringene tredde i kraft fredag 21. mai. Personer som allerede sitter på karantenehotell kan innrette seg etter de nye reglene fra dette tidspunktet. Endringene innebærer at disse gruppene kan benytte karantenereglene slik de gjorde før innskjerpingen 9. mai.

Les også:  Enighet i meklingen for offshore helikopter

Sjøfolk som skal mønstre på skip i Norge vil kunne ha karantetiden om bord på skipet de skal jobbe på. Samfunnskritiske personer som skal jobbe i Norge kan gjennomføre karantene i egen bolig eller på et oppholdssted som er forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet.

– Sjøfolk og personer som skal utføre kritiske samfunnsfunksjoner i Norge er viktige for å holde hjulene i gang. Denne endringen vil gjøre det enklere å gjennomføre nødvendige mannskapsbytter i Norge og bidra til at man kan opprettholde samfunnskritiske operasjoner som blant annet vareforsyning og produksjon på norsk sokkel sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Les også:  Blindeforbundet roper varsko: Underbemanning i helsesektoren vil gå utover synet

Endringene omfatter ikke sjøfolk som har vært på nødvendig arbeidsreise utenfor EØS/Schengen/Storbritannia og som returnerer til Norge. Dette innebærer at denne gruppen personer fortsatt må på karantenehotell ved ankomst til Norge.                          

Endringene følger faglige anbefalinger fra Helsedirektoratet og FHI.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.