Ekspertutvalg skal vurdere tiltak for kvalitet og seriøsitet i byggenæringen

snekker

Regjeringen har oppnevnt et ekspertutvalg som skal vurdere dagens system med sentral godkjenning av foretak, erklæring om ansvarsrett, uavhengig kontroll og det foreslåtte Seriøsitetsregisteret for ROT-markedet.

– Ordningen med sentral godkjenning ble innført i 1997 og er senere endret en rekke ganger. Etter at lokal godkjenning opphørte 1.1.2016 er det stilt spørsmål om ordningen bidrar tilstrekkelig til å sikre god byggkvalitet. Vi er derfor positive til at ordningen nå skal vurderes sammen med andre virkemidler og støtter det brede mandatet utvalget har fått, sier direktør Morten Lie i Direktoratet for byggkvalitet.

Les også:  Kommunale boliger: 15 kommuner i Nordland bruker denne nyvinningen

Ekspertutvalget skal vurdere om dagens system med Sentral godkjenning av foretak, erklæring om ansvarsrett, uavhengig kontroll og det foreslåtte Seriøsitetsregisteret for ROT-markedet – dvs. enklere arbeider som er unntatt søknadsplikt.

– Det er også positivt at utvalget skal ha en åpen arbeidsform og invitere næringen og kommunene til dialog. Vi ser frem til å bidra til ekspertutvalgets arbeid, sier direktør Morten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.