Ekspertens tips for å redusere strømutgiftene

strøm energi

Rekordhøye strømpriser ventes. Sjekk hvilken strømavtale du har, slik at du ikke betaler mer enn nødvendig. Husk at strømselskapene kan endre prisene med svært kort varsel. – Ikke la pengene gå opp i røyk, invester i god ved, sier ekspert.

– Forbruket av strøm er desidert høyest på vinteren. En huseier må trolig ut med i snitt ca. 4.000 kroner mer i 2018 sammenlignet med i 2017, hvis man sammenligner markedsprisene for det inneværende året med markedsprisene i fjor, sier sjefanalytiker i Wattsight, Tor Reier Lilleholt.

Strømselskapene lokker til seg kunder
Det er forventet at råvareprisen på strøm kan stige med opptil 50 prosent, sammenlignet med i fjor. Lilleholt oppfordrer forbrukerne til å kaste et ekstra blikk på strømregningen.

– Selv jeg som har kunnskap om hvordan denne bransjen fungerer har ofte problemer med hvordan de ulike strømavtalene skal tolkes. Det er mange strømselskaper som viser stor kreativitet i navnsetting og hvordan de tilbyr de ulike strømavtalene. Noen markedsfører rabatter som er langt lavere enn markedspris for å lokke til seg kunder. Det sier seg selv at de ikke tilbyr dette over tid, sier han.

Tips for å redusere utgiftene
Her er Lilleholts beste tips for å redusere strømutgiftene:

Sjekk hvilken strømavtale du har, slik at du ikke betaler mer enn nødvendig. Husk at strømselskapene kan endre prisene med svært kort varsel.
Reduser antall kWh du forbruker. Ved å bruke strøm litt smartere kan du spare mer i kroner.
Juster romtemperaturen. Finn gjerne frem en ekstra genser eller et teppe fremfor å skru opp varmen.
Tenk på hvordan du utnytter varmtvannet.
Bruk alternative oppvarmingskilder som vedfyring når det er kaldt og prisene er på det nivået vi venter.
Vær føre-var

Han får støtte fra styreleder i bransjeforeningen for norske ildsteder og skorsteiner, Norsk Varme, Steinar Vigdal.

– Vedfyring et rimelig alternativ til strøm i de kaldeste periodene. Det fikk vi særlig erfare vinteren som var. Folk gikk mann av huse for å skaffe seg ved da sprengkulden kom og strømprisene skøyt i været. Det oppsto ved-mangel flere steder i landet. Det er både økonomisk og praktisk å forberede seg på høye strømpriser og sprengkulde ved å investere i et større kvanta med ved, sier Vigdal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.