Direkte-dokumentar om KNM Helge Ingstad-ulykken på TV 2

tv2

Med nye bilder og sterke beretninger fra involverte, vil seerne få et unikt innblikk i hva som skjedde den dramatiske natten da fregatten kolliderte med et tankskip 8. november.

Fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med oljetankeren Sola TS i Hjeltefjorden utenfor Bergen den 8. november 2018. Denne uken skal fregatten heves.

Torsdag kl. 21.45 sender TV 2 direkte-dokumentaren ”Fregatten” om ulykken, der vi gjennom unike bilder og intervjuer får en dypere innsikt i hva som skjedde den skjebnesvangre ulykkesnatten.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

–  At en fregatt krasjer med et tankskip langs norskekysten er knapt til å tro. Vi har gjennomgått hendelsesforløpet, snakket med involverte, og presenterer ny informasjon og nye bilder. Dette skjer direkte fra vårt nyhetsstudio Bergen med gjester og analyse, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Programleder for direkte-dokumentaren er Sturla Dyregrov, som har fulgt dramaet rundt KNM Helge Ingstad tett siden ulykken inntraff.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

 – Vi har jobbet med denne sendingen helt siden ulykkesnatten, og vi har ventet på at fartøyet skulle heves. Få der ute vet hvor dramatisk den natten var for de som havnet midt oppi det. Gjennom programmet gjenopplever vi natten sammen med de involverte, sier Dyregrov.

”Fregatten” er en direkte-dokumentar – et nytt format som kombinerer den tradisjonelle dokumentaren med en direktesending bestående analyser og gjester i studio. Den timelange sendingen starter med beretningen om hva som skjedde selve ulykkesnatten, før man med ved hjelp rekonstruksjoner, gjester og analyse ser nærmere på: Hvordan kunne dette skje?

Les også:  Krimekspert Olav Rønneberg til "Åsted Norge"

 – Historien vi skal fortelle på torsdag vil også vise hvor nære det var at menneskeliv gikk tapt den natten, sier Dyregrov.

Direkte-dokumentaren «Fregatten» sendes på TV 2 torsdag 28. februar kl. 21.45.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.