Derfor bør du velge vedlikeholdsfri kledning

kebony

Valg av kledning er en stor avgjørelse med tanke på utseendet og funksjonaliteten til huset ditt. Du bør derfor tenke godt igjennom hva som passer deg og din livsstil, også i årene fremover.

Arnt Kristian Barsten er produktsjef i Kebony, som har utviklet en unik patentert prosess som gjør bærekraftig bartre hardt og vedlikeholdsfritt. Han har merket en økt bevissthet når det gjelder vedlikehold av kledning.

– Mange som skal kjøpe kledning er tydelige på at de ikke ønsker å måtte beise eller male overflater og fasade. For noen er tid den viktigste faktoren, for andre er det viktig å ha et giftfritt miljø, mens enkelte rett og slett ikke har kunnskapen eller verktøyene som skal til. Disse velger gjerne vedlikeholdsfri kledning slik som Kebony, som kun trenger en sjelden vask med børste og vann, forteller Barsten.

Hva er Kebony?

Kebony er ubehandlet tre som er herdet gjennom en miljøvennlig modifiseringsprosess som gir treverket unike egenskaper. Resultatet er et hardere og mer stabilt treverk som blir vakrere med årene, helt uten beis eller kjemikalier. 

Kebony finnes i to typer – Kebony Clear uten kvist og Kebony Character med kvist. 

Produktsjefen forteller at det er et kjent problem med kvistet kledning at treverket lysner, mens kvisten forblir mørk i fargen.

– En populær fordel med Kebony er at hele treverket, inkludert kvister, grånes i samme fargetone. Kebony er nettopp kjent for den eksklusive sølvgrå patinaen som gradvis utvikler seg med årene i sol og regn, sier Barsten.

Ifølge produktsjefen er det viktig å tenke gjennom hvilke værforhold og andre påkjenninger kledningen skal tåle. Dette kan nemlig påvirke fasaden, og avgjør hvor hyppig behovet for vask eller vedlikehold melder seg. 

– I noen tilfeller kan det være snakk om store forskjeller på ulike sider av huset, for eksempel med tanke på byggets detaljering og dermed mengden sol og regn kledningen blir utsatt for. En bør også tenke på hvor tett vegetasjonen er på kledningen, for det vil påvirke utseendet, ifølge Arnt Kristian.

– Det viktigste du kan gjøre for å sikre at kledningen holder seg like pen uten vedlikehold, er å velge en kvalitetskledning med et langt livsløp. Kebony har en glatthøvlet og jevn overflate hvor fukt, smuss og sopp ikke får lett feste, slik at treverket beholder sitt rene og estetiske uttrykk mye lenger, forklarer han.

Når du investerer større summer i kledning ønsker du selvfølgelig å være trygg på at det du kjøper skal holde i lang tid, og at du ikke blir sittende med bekymringer for kostbare utbedringer. Barsten forteller at en god måte å måle hvorvidt kledningen er så holdbar som produsentene hevder, er å se på garantien.

– Kebony har for eksempel hele 30 års garanti mot skadelig sopp og råte på utendørs kledning, påpeker Barsten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.