Verdens beste gin produseres i Norge

arcus

Skagerrak Nordic Dry Gin tar nok ett gull i anerkjent internasjonal konkurranse. Tidligere i sommer tok Skagerrak Nordic Dry Gin dobbelt gull i kategoriene ”Contemporary” og ”Premium” i konkurransen The Gin Masters som arrangeres hvert år av det verdensledende bransjemagasinet The Spirit Business.

Nå, priset nok en gang av en internasjonal jury, tildeles Skagerrak Nordic Dry Gin nok ett gull, denne gange i International World Spirit Competition (IWSC).

– At Skagerrak Nordic Dry Gin får nok ett gull er artig, sier Country Manager Holger Gramstad i Arcus, og legger til at det å bli tidelt gull i IWSC anses som en høy utmerkelse i denne bransjen. 

Les også:  Fiskebåt er positiv til innføring av eierskapsbegrensninger i kystflåten

Den siste tiden har Arcus’ nye Gin, Skagerrak Nordic Dry Gin, fått mye god omtale som en gin i verdensklasse. Til grunn ligger et godt stykke arbeid og et samarbeid med noen av Nordens beste bartendere.

– Ved å inkludere bartendere, som både er gode på smak og som snakker med kundene i det daglige, har vi skapt en veldig spennende gin, sier Morten Paulsen, produktutvikler i Arcus.

Les også:  Virke: - Et grått budsjett for næringslivet

Skagerrak Nordic Dry Gin er en klassisk gin, med tydelig preg av einebær og anis, og en distinkt nordisk smaksprofil.

– Vi har prøvd å gjenskape følelsen av å gå langs kysten en kjølig sommerdag, fornemmelsen av lukten av sjø, og bær og blomster som vokser langs kysten. For å gjenskape dette har vi brukt destillater og botaniske elementer man ofte finner i Skagerrak-regionen, blant annet tang, forteller Paulsen.

Les også:  Fra matsvinn til vinn-vinn for TINE

Skagerrak Nordic Dry Gin er en nykommer, med et 60-talls restauranter, og barer langs sørslandskysten har nå satt den på sine drink-kart. Skagerrak Nordic Dry Gin er allerede til salgs i over 500 butikker i Danmark, og i Norge kan den bestilles på Vinmonopolet.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.