ANNONSE: Derfor bør du velge kredittkort med gratis reiseforsikring

Du har flere hundre ulike kredittkort å velge blant i Norge. De fleste av kortene byr på en rekke fordeler, der reiseforsikring kanskje er den mest lukrative. Reiseforsikring bør du ha uansett, og hva er da bedre enn å få forsikringen gratis?

Best å betale reiser med kredittkort

Det er også slik at kredittkort er det anbefalte betalingsmiddelet for blant annet reisebilletter. Når du betaler på kreditt, er du langt bedre beskyttet mot tap ved kansellering, hvis reiseselskapet går konkurs, ved svindel, og så videre.

En annen fordel er at pengene ikke går fra din egen brukskonto når du betaler med kredittkortet. Skulle for eksempel flyet bli kansellert av reiseselskapet, slipper du å ta utlegget til nye billetter fra egen lomme.

Rentefritak på kredittkort

Reiseforsikringen blir helt kostnadsfri så lenge du unngår alle renter. Med norske kredittkort er dette ganske enkelt. Du har nemlig rentefri kreditt når du betaler for en vare eller en tjeneste. Fritaket gjelder helt frem til forfall på neste faktura, noe som kan bety inntil hele 6 uker.

Eksempel:

 • Du kjøper flybilletter til London i juni måned.
 • Regningen for juni forfaller 15. eller 20. juli (kommer an på hvilket kort du har).
 • Hvis du gjør opp hele kreditten innen forfall, tilkommer det ingen renter eller gebyr.

Låneeksempel: Eff.rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd, kostnad: 1.323, Totalt: 16.323

Dobbel reiseforsikring er bedre enn enkel

Selv om du skulle ha reiseforsikring fra før, er det gode grunner til å ta med en ekstra. Det er beløpsgrenser for noen av forholdene som forsikringen dekker, og alltid for tap av reisegods. Beløpsgrensen her er ofte inntil 15 000 kroner.

Reisegodset ditt er sannsynligvis verdt mye mer enn den dekningen du får med kun én forsikring. Har du to forsikringer, har du rett til å kreve erstatning for begge avtalene.

Betingelser for å få gratis reiseforsikring

Regelen for at reiseforsikringen i et kredittkort skal gjelde er enkel å huske. Betaler du minst 50% av reisekostnadene med kortet, er du automatisk forsikret på reisen. I de fleste tilfeller vil det si halvparten av flybillettene eller pakketuren.

Du kan naturligvis få den gratis forsikringen på en bilferie også. Da vil det normalt være nok at 50% av slikt som drivstoff, bompenger, ferger og overnatting er betalt med kortet.

Reiseforsikring på turer innenlands

Mange av oss tenker ikke på reiseforsikring når vi skal på turer innenlands, og spesielt ikke når turen er kort. Det burde vi gjøre, for vi kan bli utsatt for tyveri, uhell og ulykker hvor som helst.

Tenk deg at du for eksempel skal ta toget til fjells for å vandre og fiske. Telt og fiskeutstyr blir dessverre stjålet, skadet eller ødelagt underveis.

Spørsmålet er da hvilket betalingsmiddel du brukte til å kjøpe togbilletter. Hvis svaret er kredittkortet, vil forsikringsselskapet dekke hele eller deler av tapet. Betalte du kontant må du ta tapet selv.

Forsikringen gjelder også for familie og venner

Det er ikke bare du som får gratis reiseforsikring, men også de du reiser sammen med. Her skilles det i forhold til om reisefølget er familie eller ikke.

 • Familie – Forsikringen kan gjelde for ektefelle, samboer, barn, adoptivbarn, barnebarn, oldebarn som tilhører samme husstand.
 • Medreisende – Forsikringen kan gjelde for inntil 3 andre medreisende.

Husk at minst 50% av reisekostnadene for de du reiser sammen med må være betalt med kredittkortet.

Sjekk før du velger kredittkort

Sett deg inn i både de økonomiske betingelsene og fordelene, før du velger kredittkort.

 • Hvilke renter har kortet?
 • Er det gebyr for uttak av kontanter?
 • Har kortet årsavgift?
 • Hva er kredittgrensen?
 • Gir kortet andre fordeler, for eksempel cashback og faste rabatter?

På nettsiden Kredittkortinfo.no/ kan du lese mer om kredittkort med reiseforsikring og sammenligne flere tilbydere av kredittkort.

.

Sjekk også betingelsene på reiseforsikringen du får med.

 • Er det egenandel i forsikringen?
 • Hvor lang varighet har reiseforsikringen (gjelder vanligvis reiser inntil 70 eller 90 dager)?
 • Hvilke erstatningssummer blir utbetalt?
 • Hvilke aldersgrenser gjelder for forsikringen og dekningssummene?
 • Dekker forsikringen også egenandel for leiebil?
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.