– Den beste verdenscupenhelgen Tore har hatt

tore

Første og andre runde i Verdenscupen i BMX ble kjørt i Paris denne helgen. Vår egen Tore Navrestad imponerte stort og ligger nå på en sterk 7. plass sammenlagt.

I forkant av helgens verdenscuprunde syklet landslaget Europacup i Italia.

– Dette var mer ment som trening mot verdenscupen, men resultatene ble nok litt under hva vi hadde forventet. Deretter reiste vi rett til Paris for å forberede oss best mulig til verdenscupen. I Paris fikk vi to gode økter på banen før den offisielle treningen i tillegg til styrke og sprintøkt, forteller landslagstrener Sebastian Kartfjord.

Kunne blitt så mye mer
Sebastian Aslaksrud og Tore Navrestad var de eneste som stilte til start av Norske mot 290 andre deltakere. Aslaksrud hadde en helg han helst vil glemme og mangler noe på formen enda. Tore viste solide takter på trening og løp og kom seg helt til en semifinale på lørdagen, det ga en 9.plass. Søndagen gikk enda bedre og han kom helt til finalen. I finalen fikk han velge bane 2 mellom ryttere der han normalt er den beste starteren.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

– Ting så meget lovende ut etter en god start, men han roter det bort i 1.sving ender på en 8.plass. Rett etter finalen er det litt skuffende, da dette fort kunne blitt så mye mer. Tore var med å dominere løpet helt frem til finalen men utrolig gode første sletter som er utrolig viktig i BMX. Men sett under ett var dette den beste verdenscuphelgen han har hatt og kan starte runde 3 som nummer 7 sammenlagt, oppsummerer Kartfjord.

Veldig fornøyd
– Jeg er veldig fornøyd med WC-helgen. Min beste helg så langt, med stabil og god sykling. Det jeg klarte denne gang som jeg ikke har klar før, er å ikke være fornøyd med en semifinale eller finaleplass. Dette er solide resultater, men denne helgen ville jeg ha mer. Finalen på søndag skulle gått bedre, men litt mangel på erfaring og slurv straffet meg hardt. Nå gjelder det å holde trykket oppe og være med i toppen, snart begynner OL kvalifisering, sier Tore Navrestad selv etter helgens løp.

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

Treningsarbeidet fungerer
– Selv om plasseringen kunne vært bedre i finalen, er jeg meget fornøyd med prestasjonene gjennom hele helgen. Aldri har det vært så stabilt i hver eneste runde, og spesielt mot slutten av løpet. Vi startet på et langtidsprosjekt for over et år siden som går ut på å kunne produsere de beste tidene (watt) ned bakken etter mange runder og slitne bein. Dette sier seg selv er viktig i BMX om skal en nå toppen, men statistikken viser at veldig få klarer sine beste tider mot slutten av løpet. Den samme statistikken viser at dette allerede har båret frukter. Det er jeg som trener veldig fornøyd med og det viser at vi har gjort rett når vi har valgt å fokusere på dette. Fortsettelsen av sesongen blir spennende, sier landslagstreneren

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Neste verdenscup går i Nederlandske Papendal og Zolder i Belgia i mai måned. Begge stedene har baner som norske ryttere ennå ikke har topplasseringer fra. Før dette skal det sykles 4 Europacup runder. OL kvalifiseringen mot Tokyo starter 1.september i år. Dermed er ikke helgens resultater gjeldene mot den rankingen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.