Coronaviruset: Nei til taxiturer med smittede personer

taxi

Norges Taxiforbund anbefaler at ingen drosjer kjører pasienter som er smittet med coronaviruset. Helsedirektoratet er enig, og vil komme med klare retningslinjer.

En akutt sak kom opp i dag, idet det ble bestilt pasientreise til en smittet person i Trøndelag. I følge Helsedirektoratet burde denne ikke ha vært bestilt. Sjåføren som tok turen, må melde seg for tiltak, og kan bli satt i karantene. Bilen må desinfiseres alle steder – utvendig og innvending – der pasienten kan ha tatt.

Les også:  Ikke streik: Enighet mellom Norwegian og pilotforeningen

Helsedirektoratet fikk oversendt NTs henvendelse til Folkehelseinstituttet om saken tidligere i dag. De bekrefter altså Norges Taxiforbunds anbefaling om ikke å ta turer med smittede personer, og konsekvensene ved å ta slike turer. 

Dersom andre passasjerer kjøres etterpå, vil helsevesenet også ha navn på disse, for å sikre videre smittespredning. Direktoratet sier at de så snart som råd vil komme med retningslinjer til taxinæringen og minibusselskaper. 

Les også:  Nå får Sortlandsbrua nytt lys

Norges Taxiforbund mener Helsevesenet må sørge for spesialtransport av smittede personer.

Enkelte kommuner i sine retningslinjer anbefaler at folk med mulig smitte ikke bør benytte kollektivtransport eller taxi. 

I dag er drosjene pålagt å kjøre syke personer gjennom yrkestransportforskriften, men Norges Taxiforbund anser at nødverge og hensyn til sjåførens egen sikkerhet, overstyrer bestemmelsen. Den er for øvrig vedtatt opphevet av Regjeringen i den nye forskriften, som vil tre i kraft fra 1. juli i år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.