Mest redde for brann

bolig kjøkken brann

Når nordmenn er hjemme, er brann det de frykter mest. Det viser en undersøkelse foretatt av Sector Alarm.

– Bruk gjerne ledig tid til å holde brannøvelser og sjekke røykvarslere, sier sikkerhetsekspert Inge Svendsen i Sector Alarm.

Undersøkelsen viser at 43 prosent av de spurte er mest redd for at det skal begynne å brenne hjemme hos dem. Bare frykten for sykdom er større (53 prosent), mens innbrudd er fryktet av kun 17 prosent.

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

Andre funn i undersøkelse er at nordmenn sjekker røykvarslerne hyppig, men at de sjelden holder brannøvelser. Åtte av ti har sjekket røykvarsleren siste året, mens bare to av ti har hatt brannøvelse i hjemmet.

– Vi anbefaler brannvarsler tilkoblet alarmsentral, og årlig sjekk av røykvarslere og brannslokkere som viktige sikkerhetstiltak, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

– Mange er ekstra mye hjemme nå i disse koronatider, og da er det ekstra viktig at brannforebyggende tiltak er på plass. Bruk gjerne også ledig tid til å avholde brannøvelse, sier Irgens videre.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.