Bodøtalenter kan bli fremtidens landslagsspillere

talentleir fotball

Midt under verdensmesterskapet i fotball deltar fire spillere fra Bodø/Glimt på Equinors talentleir i Porsgrunn sammen med Norges beste og mest talentfulle fotballspillere. På leiren fikk de blant annet møte Heerenveen-proff Morten Thorsby.

Håkon Grøttland, Oliver Voll Karlsen, Eskil Rønning Imøy, Petter Nilssen Einarson, Andreas Rædergård Schjelderup og Morten Thorsby møttes under talentleiren som er et tett samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentutviklingsprogram Morgendagens Helter.

Equinors talentleir utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole og inngår i talentprogrammet Morgendagens Helter hvor Equinor støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Det er nettopp her Bodøværingene skal bevise at de en gang i fremtiden kan spille med flagget på brystet.

Les også:  Kommunale boliger: 15 kommuner i Nordland bruker denne nyvinningen

– Equinor talentleir har vært veldig lærerik og utfordrende. Det er gøy å få muligheten til å spille mot mange av de beste i landet og kommer til å dra godt nytte av erfaringene når jeg kommer hjem, sier Petter Nilssen Einarson.

Fikk råd av Heerenveen-proff
Fotballtalentene fra Bodø/Glimt fikk møte Morten Thorsby som nettopp har lagt bak seg en imponerende sesong i Heerenveen sammen med utlånte Martin Ødegaard. Thorsby har selv deltatt på talentleiren da han var yngre og er imponert over nivået.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– Jeg husker selv hvor spennende det var å delta på Equinors talentleir da jeg var yngre. Som deltaker får du målt deg mot de beste og samtidig lært hva som skal til for å ta steget opp til A-landslaget i fremtiden. Flere av Bodø/Glimt-spillerne har nivået inne, og hvis de beholder gløden, innsatsen og læringsviljen kan de lykkes, sier Thorsby som er mentor for Equinor Morgendagens Helter.

Morgendagens landslagsspillere
På leiren deltar 140 fotballspillere fra G15- og G16-landslagene, i tillegg til to skyggelandslag og to grupper av spillere som er født i første og andre halvdel av 2004. Talentleiren har som hensikt å drive systematisk talentutvikling for å danne grunnlaget for Norges fremtidige A-landslag.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

– Talentleirene skal gi spillerne inspirasjon de kan ta med seg tilbake i treningshverdagen. Det jobbes godt med spillerutvikling i norsk fotball. G17 tok seg til kvartfinalen i EM, mens G19 og J19 snart reiser til EM. Forhåpentligvis vil flere av disse gutta gi oss stolte norske øyeblikk på den internasjonale scenen i årene som kommer, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Foto: Ole Jørgen Brattland, Equinor

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.