Bodømann skal representere Nord-Norge i nasjonal finale i entreprenørskap

løvold 2018

André Løvold fra Løvold Solution i Bodø ble tirsdag kveld utpekt som Nord-Norges representant i den nasjonale finalen i EY Entrepreneur Of The Year, verdens største vekstskaperprogram.

EY (tidl. Ernst & Young) kårer hvert år Norges fremste vekstskapere, som del av et internasjonalt program i totalt 60 land. I oktober og november gjennomføres seks regionale kåringer, og fra hele landet går til sammen 12 kandidater videre til den nasjonale finalen i Oslo 3. desember. Den nasjonale vinneren representerer deretter Norge på den internasjonale finalen i Monaco sommeren 2019.

EY fant i år i alt 332 aktuelle kandidater i Region Nord, dvs. Nord-Norge nord for Saltfjellet. Vekstskaperne bak fem av disse selskapene var nominert til regionskåringen i Tromsø. Under arrangementet på Clarion Hotel The Edge var øvrige nominerte Per Reinert Gårseth fra Haneseth Gruppen i Bodø, Bjørn-Ronald Olsen fra Cape Fish Group i Honningsvåg, Jørn Knut Johansen fra Servicenord Engros i Harstad og Ole Steinar Østlyngen fra Alta Motorsenter.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Den uavhengige juryen, som bestemmer hvem som går videre fra regionskåringene, består av Åse Aulie Michelet, Hege Skryseth, Harald Tyrdal, Trond Solberg, Harald Norvik og Hilde Midthjell.

André Løvold og Løvold Solution
Løvold ble etablert på dampskipkaien i Bodø i 1938 av Andrés bestefar, Johan Løvold. I begynnelsen var forretningen en liten butikk på kaia i byen, men har siden vokst til å omhandle flere forretningsområder i markeder som havbruksnæring, industri, offshore, skipsfart og maritim sektor. André kom inn i bedriften i 2009 og overtok avdelingene som i dag er Tools Løvold og Løvold AS. Brødrene hans overtok de andre delene.
Havbruksloggen AS, Løvold AS og Tools Løvold AS i dag er konsernets driftsselskaper. Her finner man produkter og tjenester tilpasset og rettet mot havbruk, maritim sektor, fiskeri, industri, bygg og anlegg, olje og gass og offentlig forvaltning. I tillegg har konsernet tre eiendomsselskap.

Les også:  Hele forskningsverdenen samles i Bodø

André Løvold har i sin tid som konsernsjef gjort betydelige grep for å utvikle virksomheten, og søker hele tiden forbedrings- og vekstmuligheter. Etter hans inntreden har konsernet fått en tydeligere struktur med definerte virksomhetsområder samt at de har oppnådd en god vekst i både topplinje og bunnlinje.

– Det er gledelig å se lokale bedrifter utvikle seg slik som Løvold Solution har gjort. Her har gode ideer kombinert med sterk gjennomføringskraft skapt resultater, sier Kai Astor Frøseth, regionalt ansvarlig partner for EY Entrepreneur Of The Year.

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

Som en hovedregel må et selskap tilfredsstille «3×20» for å kvalifisere; minimum 20 mill. kr i omsetning, 20 ansatte og 20 prosent vekst siste to år. Et selskap kan kvalifisere seg også uten å være helt i mål på samtlige av disse, men da kommer andre kriterier inn som evne og potensial for internasjonalisering, innovasjonsevne, strategisk virksomhetsutvikling og personlig integritet. Videre må vedkommende ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i et selskap som kan vise til gode økonomiske resultater og vesentlig vekst i omsetning og arbeidsplasser.

EY Entrepreneur Of The Year er en personlig pris. Det er vekstskaperen som hedres, og programmet fokuserer på personer som har lagt gründerfasen bak seg og som har tatt steget videre inn i vekstfasen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.