Black Friday – Ikke gjør denne feilen!

biler parkering

Årets største handledag vil for noen bli ekstra mørk. Rundt lunsjtider vil rundt 100 personer bulke å skade bilen sin, men fortvil ikke – det finnes håp.

En av tre skader denne dagen vil være parkeringsskader. Fredager er den dagen i uken det skjer flest bulkeskader, og erfaringer viser at det er ekstra ille på Black Friday. 

– I fjor registrerte forsikringsbransjen over 500 parkeringsskader på den store handledagen med utbetalinger på 5 millioner kroner, sier Arne Voll. Han er kommunikasjonssjef i Gjensidige og tror dessverre fredagen vil bli like ille.

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

– Denne dagen er det mange som «slåss» om de samme tilbudene og de samme parkeringsplassene. Det er derfor mange ting som kan være lurt å gjøre på travle dager og noen ting som er mindre lurt, sier Voll.

– Vår erfaring er at de fleste kjører inn med fronten først – når de parkerer. Vi mener at dersom flere i stedet rygger inn og kjører ut fra parkeringsplassen ville mange smeller vært unngått, og flere farlige situasjoner avverget, sier Voll. Dette er kanskje noe av det smarteste du kan gjøre denne dagen, sier han videre. 

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

I tillegg anbefaler Voll alle som har det travelt om å puste med maven, unngå trange parkeringsplasser og har du en dårlig dag, bli hjemme og kjøp varene på nett.

Klassiske P-smeller er at man treffer faste installasjoner, stolper, skilt, vegger eller andre parkerte kjøretøyer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.