Signal i Bodø kjøper Herøy fiber i Helgeland

signal

Signal Bredbånd kjøper 100% av aksjene i fiberselskapet Herøy Fiber AS, som er lokalisert på Herøy i Helgeland.

Etter en sommer med spennende forhandlinger, er kontrakten nå skrevet under. Signal Bredbånd har infrastruktur i store deler av Helgeland, og nå også på Herøy.

For å markere overdragelsen, møttes administrerende direktør i Signal, Ole-Johnny Johansen og Elbjørg Larsen, Ordfører i Herøy Kommune.

– Vi ser fram til å videreutvikle den kundemassen vi har på Herøy. Driften og vedlikehold på infrastrukturen på Herøy, vil bli ivaretatt av våre dyktige folk i Mosjøen, forteller Johansen.

Herøy Fiber AS ble stiftet i 2009 og var et samarbeidsprosjekt mellom Herøy kommune, Nordland Fylkeskommune og private aksjonærer. I utgangspunktet ønsket man bredbånd til bedrifter i Herøy, men med tilskudd fra Nordland fylkeskommune ble det klart at også privatkunder kunne benytte seg av dette tilbudet.

Les også:  VIDEO: Rakett i søppelkasse førte til full fyr i butikken til Anders i Bodø

Herøy kommune er ganske godt dekt med fiber, men det er fortsatt områder hvor det ikke er bygget ut, så antall forespørsler og potensialet er stort.

– Vi var kommet til et punkt hvor vi enten var nødt til å ruste opp eller selge fibersatsingen. Vi kom til en erkjennelse at det ble for stor etterspørsel og at kommunen ikke har anledning til å drifte et fibernett. Vi mener vi har gjort vårt samfunnsoppdrag med å få i gang fiberutbygging på Herøy, så nå er det modent for at noen andre kan ta over for å videreutvikle nettet, sier Ordføreren og fortsetter:

Les også:  Undersøkelse om kundeforhold: – Norsk kundelojalitet vil bli satt på prøve i 2024

– Vi har hatt et godt samarbeid med Signal i mange år, og det er stort sett de som har driftet nettet. Det var stor enighet i kommunestyret om at Signal var en fornuftig og seriøs aktør å selge fibernettet til. Da vet vi at det kommer til å bli godt ivaretatt og at både folk og næring kan fortsette å eksistere på Herøy, som fortsatt er i vekst – oppkjøpet vil være utelukkende positivt for kommunen.

Les også:  LESERINNLEGG: Bodø2024 og forsoning i Nordland

– Vi gleder oss til å utvikle infrastrukturen videre på Herøy, noe som langt enklere når vi eier infrastrukturen selv. Covid 19 har vist hvor viktig det er å ha tilgang til fiberbredbånd, både for næringsliv, undervisning og kunnskapsdeling. Endret arbeidsmønster og nye digitale velferdstjenester setter krav til både kapasitet, sikkerhet og tilgjengelighet. Det skal vi jobbe hardt med å få til på Herøy forteller  Johansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.