Barnehagestreiken over – Tariffavtalen videreføres

leker barn

Barnehageansatte ved Elvebakken barnehage på Inderøy i Trøndelag som har streiket i nesten seks uker, kan nå kan de gå tilbake på jobben. Tariffavtalen er sikret.

Den 22. mai ble det avholdt tvungen mekling mellom Elvebakken barnehage på Inderøy og Fagforbundet. Resultatet er at det er inngått tariffavtale, standardavtalen for barnehager. Det var det de streikende ønsket.

– Jeg er veldig glad for at streiken er over og at ny avtale er inngått. De streikende skal ha ros for at de tok kampen for tariffavtalen. Et organisert arbeidsliv, hvor alle har tariffavtaler er det som skal til for å sikre den norske modellen, hindre sosial dumping og sikre ansatte de rettighetene har krav på, sier Anne Green Nilsen, medlem av Fagforbundets arbeidsutvalg. Hun har vært med i meklingen.

Fagforbundets leder, Mette Nord takker forbundets medlemmer i Elvebakken barnehage for å ha stått i kampen for tariffavtale og pensjonsavtale.

– Dette har vært en viktig, men ikke minst vanskelig konflikt. Nå har vi fått på plass en ny tariffavtale og en god pensjonsavtale (hybrid) for medlemmene våre i barnehagen. Det må jeg si jeg er veldig glad for. Nå er det viktig å se framover og sørge for at dette blir til det beste for barna, de ansatte og barnehagen, sier Mette Nord.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.