App for barnas ski-aktivitet gir penger til SOS-barnebyer

ski fjell

Skiforeningens distansekort har i mange år vært en viktig motivasjon for tusenvis av barn på skitur med familien. Prosjektet «Barn setter spor» førte til at OBOS bidro til å utvikle en digital versjon av det tradisjonelle distansekort.

OBOS har vært en partner av SOS-barnebyer siden 2004. I år vil OBOS bidra med inntil 1 million kroner til SOS-barnebyens arbeid – alt etter hvor mange kilometer som blir registrert via distansekort-appen. Last ned Distansekort- appen og registrer barnas skiaktivitet gjennom vinteren. Samtidig som barna opplever skiglede støtter de også SOS-barnebyers arbeid.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Til nå i år har barns skiglede gått 341 572 kilometer på ski. Noe som betyr at de har samlet inn i overkant av 300 000 til SOS-barnebyer. «Barn setter spor» er et samarbeid mellom OBOS, Skiforeningen og SOS-barnebyer. Hver gang barn under 14 år når et merke i distansekort-app’n, genereres det et bidrag fra OBOS til SOS-barnebyers arbeid for barn. I fjor samlet vi inn 970 000. Målet i år er 1 mill kr så da blir hver kilometer viktig!

Lett å registrere
Distansekort-appen er gratis og det er lett å registrere barnas km på ski. All skiaktivitet gjelder, også alpint og skileik. Distansekortet følger selv med på hvilke merker barna oppnår.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

Hver gang et barn under 14 år har nådd et merke, gir OBOS en sum til barnebyen, 25 kroner for jern, 50 kroner for bronse, 75 kroner for sølv og 100 kroner for gull.

Støtt andre (og drikk kakao)
Noen barn er opptatt av å gå fort, noen av å gå langt. Andre vil helst bare vite «hvor laaaangt er det igjen», og «når er det paaaause». Uansett synes de aller fleste det er lettere å gå noen meter til, når skimerker av ulik valør blinker der fremme. Og vi tror at muligheten til å bidra til at andre barn får det bedre, også kan være en fin motivasjonsfaktor (i tillegg til løfte om kakao og noe å godt å spise, selvsagt).

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

Appen er tilgjengelig for iPhone og Android, og man kan registrere aktivitet i langrennsløypa, hoppbakken eller alpinanlegget i appen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.