Åpner ny restaurant i Glasshuset: Bóndi skal servere lokal mat

Bóndi

Bodøs nyeste restaurant, Bóndi AS har nå fått innvilget serveringsbevilling og kan omsider fastsette åpningsdato for restauranten i 3 etg. på Koch kjøpesenter i Glasshuset.

Glenn Berg drev et sceneteknikk og et IT-firmaet Gaffer systems, da Covid inntraff forsvant alle turneer og oppdrag fra kalenderen.

Etter avvikling og noen måneder lediggang oppdaget Glenn at Koch søkte drivere til en lekebutikk på senteret, Glenn kontaktet dem og under møtet ble det drøftet hit og dit om hvordan et slik lekebutikk ville sett ut. 

Han var i utgangspunktet klar til å signere avtalen om lekebutikk da møtet dreide over til å handle om fritid, fremtidsplaner og sivilstatus, det ble så avdekket at Glenn’s samboer, Ann Irene Eggen var faglært kokk og servitør, med ett smilte Johan Jørgen Koch i det han spurte om de ikke hadde mer lyst å drive restaurant enn lekebutikk eller kanskje til og med ta en bedrift hver.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

Kort tid etter sto Glenn skolerett å fortalte samboeren Ann Irene at han hadde sagt ja til at de to i fellesskap skulle starte restaurant i lag.

Stemningen kunne skjæres med en kniv og det så mørkt ut, begge var enige om at ytterst få starter en restaurant på 2 måneder uten å ha konsept eller planer, og spesielt med Covidspøkelset hengende over seg med stadige endringer i statlige retningslinjer. 

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Men nå er konseptet spikret, Bóndi skal drive med lokal mat og produkter fra lokale småprodusenter, navnet tok de fra Norrønsk, det betyr noe sånt som fastboende eller rett og slett bonde. 

– Bóndi er en restaurant hvor de lokale bøndene står i fokus. Vi lager mat som hedrer den norske arven i form av tradisjonsmat, men på en noe unik måte. Vi har tenkt å tilfredsstille folk i alle aldre med klassikere som kjøttsuppe og stekt fisk, men med tilbud som burger og iskrem for å glede de små, sier paret.

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

– Vi gjør dette for å gjøre folk mer bevisst på hva vi har i lokalsamfunnet, og for å være en litt mer miljøbevisst plass. Vi vil sørge for at de små bøndene blir brukt, og at gjesten skal vite at dette er en matkultur de kan være stolt av.

– Vi er fortsatt nervøse, men Bóndi åpner 12. november for allmennheten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.