ANNONSE: Mange jobbmuligheter i mobil vekstnæring

fotball

Da smarttelefonen iPhone ble lansert i 2007 av Apple var det ikke så mange som så for seg den enorme utbredelsen og utviklingen smarttelefoner skulle få de kommende årene.

Andre smarttelefoner som Samsun og Huawei har kommet senere og gjort markedet større med nye modeller og operativsystemet Android som drives av Google.

Smarttelefoner har mye bedre funksjonalitet enn gamle mobiler, og det er appene som gjør at bransjen har en svært positiv utvikling, både for brukere av smarttelefoner og ulike bedrifter. Appene har også gjennomgått en imponerende utvikling, fra bare noen få apper for noen år siden til hundretusenvis av apper for alle typer interesser og bruk i dag.

Les også:  ANNONSE: Snusens skiftende landskap i Norge

Særlig har sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter blitt populære på smarttelefoner, men også andre apper innen underholdning har opplevd en utrolig vekst. Smarttelefonene har dermed også skapt mange arbeidsplasser, ikke bare innen produksjon av selve telefonene, men også appene.

Særlig er det innen spill en spennende utvikling der man kan kombinere sport og spill i apper, en av de ledende i bransjen, LeoVegas, tilbyr alle mulige slags spill tilpasset smarttelefoner, både gratis spill og spill der man må betale, eller satse penger.

Les også:  ANNONSE: Snusens skiftende landskap i Norge

Derfor er det mange som ønsker seg en karriere innen mobil underholdning, men det er ikke alltid like lett å finne stillingsannonsene da mange av selskapene opererer i forskjellige land. Om man ønsker en jobb innen mobil underholdning må man enten sjekke stillingsannonser i de ulike landene der selskapene er, eller gå inn på nettsidene til de ulike aktørene.

Enkelte selskap har egne nettsider der man rekrutterer arbeidssøkere som ønsker seg en karriere med smarttelefoner, spill og underholdning, som LeoVegas Careers der du finner ledige stillinger i mange kategorier som software, kundeservice, produktuvikling og så videre.

Les også:  ANNONSE: Snusens skiftende landskap i Norge

Felles for mange av selskapene er at man må være villig til å flytte til landet eller byen der selskapet opererer, det er nemlig ikke så mange lokale, norske selskap innen mobil underholdning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.