ANNONSE: Black Fridag har tatt Norge med storm

black friday

Ryktene sier at Black Friday har navnet sitt fra en ikke fullt så hyggelig historie. Det påstås at Black Friday har sin opprinnelse fra USA langt tilbake i tid som en salgsdag like etter Thanksgiving.

Hysteriet rundt denne salgsdagen forårsaket både trafikkulykker og voldsepisoder, derav navnet Black Friday.

Da Black Friday kom til Norge
Black Friday kom til Norge for fullt på 2000-tallet. Ryktene vil ha det til at det var en Outlet-butikk i Akershus som dro dette i gang i 2009, og at Komplett-kjeden tok opp hansken i 2010.

Noen år senere er dette en meget stor handledag også i Norge, med nesten de samme tendensene som gav handledagen det dystre navnet tilbake på tidlig 1900-tallet.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Solide tilbud
Denne dagen kan du virkelig gjøre mange kupp. Den ene kjeden etter den andre kjemper om å overgå hverandre med de beste prisene innenfor nærmest alle typer varer. Klær, sko, og elektronikk for å nevne noe.

Tilbake i 2016 forventet eksempelvis elektrokjeden Komplett å selge ett produkt hvert fjerde sekund gjennom dagen. Det sier det meste om populariteten til denne handelsdagen. Og det har rent mye vann i havet siden 2016. Det ble anslått at omsetningen på Black Friday 2018 skulle bli hele 4 milliarder kroner. På én dag. Hva den kommer til å bli i 2019 vet ingen. Men det er mange som allerede sitter og gnir seg i hendene og gleder seg.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Ett produkt finner du ikke på tilbud – garantert
Ett produkt du sannsynligvis ikke finner på tilbud på Black Friday er forbrukslån. Det er for øvrig ikke lov heller, selv om de fleste sterkt betviler at dette er årsaken til at du ikke finner det på tilbud.

Det er likevel kanskje et produkt du skal vurdere å skaffe deg en god stund før Black Friday. Tilbudene du finner på Black Friday er så kraftig redusert at det faktisk i mange tilfeller kan lønne seg å handle for lånte penger.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Hvis du har råd til å betale tilbake raskt etter handlefesten er over. Du må selvsagt ta i betraktning at et lån har renter og gebyr som eksempelvis: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr Du finner en oversikt over tilbydere på Primebanks.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.