Ane Graff fra Bodø stilles ut på Kistefos

ane graff

Kunstneren Ane Graff fra Bodø er en av 8 kunstnere som stilles ut på sommerutstillingen på Kistefos 26. mai i år. Gruppeutstillingen «TEMPO TEMPO TEMPO» favner både installasjoner, grafikk, maleri og performance, og viser verker av åtte yngre kunstnere. 

Ane Graffs «Bedrock Imagery» (2017) er et av nøkkelverkene i utstillingen «TEMPO TEMPO TEMPO.

De kunstneriske uttrykkene i utstillingen «TEMPO TEMPO TEMPO» favner over skulptur, grafikk, performance og maleri og har på mange måter flere forskjeller enn likheter. Likevel deler de en interesse for den norske og skandinaviske kulturens rytmer og særegenheter. De ser under overflaten av et (i det minste på papiret) godartet velferdssystem, der alle forventes å følge det samme tempo tempo tempo. Slik avdekker de frykten for det fremmede som stikker seg ut fra det normale, alluderer til oljefondets overstadige rikdom eller til havarerte familier.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Der man forventet å finne skjønnhet i ordnede, harmoniske former, oppdager man i stedet en soppaktig spredning av psykedelisk materie; i kjølvannet av samtidens høye tempo tempo tempo får man se forsofne forsteder og posthumane kropper som er avhengige både av kjemiske stoffer og teknologi.

Kistefos er inne i sitt største satsnings-år noensinne med hele fire nye skulpturer, to separate utstillinger, og ikke minst – åpningen av det nye spektakulære museumsbygget The Twist 18. september.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

Under sesongåpningen 26. mai avdukes også skulpturen «Shine of Life» av verdenskjente Yayoi Kusama, som blir den største monumentale utendørs-skulpturen av Kusama i Europa.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.