Aksel Lund Svindal blir programleder for Mesternes mester på NRK

nrk

Aksel Lund Svindal overtar stafettpinnen når Dag Erik Pedersen nå takker av som programleder for Mesternes mester på NRK.

Alpinlegenden ble nylig kåret til Mesternes mester 2021 etter en dramatisk finale. Nå skal han selv lede det populære programmet.

– Jeg er virkelig stolt og smigret over å bli spurt, sier Aksel Lund Svindal. – Det var veldig overraskende, og neppe noe jeg ville ha tenkt på å gjøre hvis jeg ikke selv hadde vært med i Mesternes mester denne sesongen. Jeg fikk oppleve på nært hold hvor utrolig profesjonell denne produksjonen er, og resultatet ble fantastisk bra. Så dette har jeg lyst til å fortsette å være en del av.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Svindal gleder seg til å være med på å bygge programmet videre nå som Dag Erik Pedersen gir seg.

– Det er store sko å fylle etter Dag Erik, som virkelig takker av på topp. Så jeg må bare prøve å gjøre det på min måte og ta det som en utfordring, sier Svindal.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen takket i går Dag Erik Pedersen for å ha bidratt til en av NRKs største TV-suksesser. Nå ønsker han Aksel Lund Svindal velkommen om bord.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

– Det har vært nesten umulig å se for seg for seg en «verdig» arvtaker til Dag Erik når den perioden i Mesternes mester skulle ta slutt. Aksel er det. Vi har blitt enda bedre kjent med Aksel i denne sesongen av Mesternes mester. Sterkere kandidat, i alle betydninger, til å bringe Mesternes mester videre finnes ikke. Vi gleder oss til neste sesong allerede, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Prosjektredaktør for Mesternes mester i NRK, Pia Basberg, er takknemlig og stolt over at Aksel Lund Svindal har takket ja til oppgaven.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

– Aksel er rett og slett det perfekte valg til denne rollen. Gjennom Mesternes mester har vi opplevd at han er ekte interessert i mennesker og får folk rundt seg til å følge seg trygge. Samtidig har han en unik erfaring som toppidrettsutøver og nyter enorm respekt som leder og lagbygger, sier Basberg.

Aksel Lund Svindal (38) er en av tidenes største alpinister, med 13 medaljer i OL og VM, derav sju gull. Han la opp som konkurranseutøver i februar 2019.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.