ANNONSE: 5 grunner til å ha gastrisk bypass-operasjon

5 grunner til å ha gastrisk bypass-operasjon

Hvis du vurderer gastrisk bypass-operasjon, men fortsatt er i tvil, er det flere årsaker som kan bevise operasjonens nytte, i tillegg til et bedre liv. 

Gastrisk bypass-operasjon sine fordeler for den fysiske helsen  

Vekttap er den mest synlige og sannsynligvis mest omtalte fordelen med gastrisk bypass-operasjon, men denne prosedyren gir definitivt mer livskvalitet. 

Smertelindring i leddene

Når leddene sliter med overvekt i lengre tid har de en tendens til å bli kroniske smerter, og leddskader begynner å skje. Dette resulterer i begrenset mobilitet, og tar bort en del av aktiviteter en person  ønsker å delta i. Dette fjerner ikke bare fysiske evner, men kan ha stor innvirkning på en persons humør og mental helse. Etter gastrisk bypass-operasjon og når overvekten er vekk kan de fleste pasienter slutte å bruke smertestillende medisiner og glede seg over mer mobilitet. 

Les også:  ANNONSE: Den lille svarte kjolen, en Plus Size garderobe stift

Bedre kardiovaskulær helse

Når pasientens kolesterolnivå og blodtrykk begynner å gå tilbake til det normale, eller nesten normalt etter operasjonen reduseres risikoen for hjerneslag, koronar hjertesykdom og perifer hjertesykdom. Det betyr at noen som er utsatt for disse hjerte- og karsykdommene kan forbedre livskvaliteten og øke forventet levealder ved å gjennomgå gastrisk bypass-operasjon. 

Nedsatt risiko for diabetes

Gastrisk bypass-operasjon reduserer risikoen for å få diabetes type 2. Diabetes er en sykdom når kroppens evne til å reagere på eller frigjøre insulin ikke fungerer til sitt fulle potensiale, noe som resulterer i unormal metabolisme av karbohydrater og forhøyede nivåer av glukose i blodet. Persons risiko for å utvikle diabetes type 2 øker når personen er overvektig eller sykelig overvektig, gastrisk bypass-operasjon kan bidra til å forsterke kontrollen av blodsukkeret, og redusere risikoen for mulige diabetikomplikasjoner, slik som opphopning av plakk i arteriene eller høyt blodtrykk. 

Les også:  Hvordan bruke Internett-SMS-sending for effektive markedsføringskampanjer

Økt fruktbarhet

I fødselsårene kan  gastrisk bypass-operasjon hjelpe pasienter som hadde problemer med fruktbarheten til å forbedre sjansene for å bli gravid. Dessuten vil den økte mobiliteten definitivt bidra til å følge med på et lite barn som løper rundt i huset!

Gastrisk bypass-operasjon forbedrer også mental helse 

Selvfølgelig er fysisk helse viktig, men mental helse er like viktig, ettersom begge er nødvendige for et oppfyllende og lykkelig liv. Mange som er overvektige eller sykelig overvektig kan føle seg deprimerte på grunn av sosiale stigmaer når det gjelder kroppsbilde. Og til og med unge mennesker kan ha problemer med mobilitet når de bærer mye overvekt, noe som hindrer dem i å forfølge mål i aktive hobbyer eller aktiviteter, som ender opp med å skape følelsen av sosial isolasjon. Gastrisk bypass-operasjon hjelper dem med å gå ned i vekt og forbedre deres emosjonelle helse. Studier rapporterer reduksjon i depresjon og angst ett år etter operasjonen. Rapporten opplyser at for pasienter som hadde operert, falt depresjonsnivået 40%, sammenlignet med 10% i kontrollgruppen. 

Les også:  ANNONSE: Den lille svarte kjolen, en Plus Size garderobe stift

Disse årsakene viser at du bør slutte å tvile, og ta neste steg for å forbedre din fysiske og mentale helse! Besøk Overvekts-operasjoner.no  og ta kontakt med bariatriske profesjonelle.

Foto av Priscilla Du Preez på Unsplash

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.