Nordmann kjøpte Cognac-flaske til 200.000 kroner!

altia

Det var under veldedighetsauksjonen La Part des Anges at nordmannen Tor Ansgar Bakken vant budrunden på Larsen’s Hymne au Voyage. Cognacen hadde en utropspris på 5.000 euro. Etter en intens budrunde ble hammeren til slutt banket på 20.000 euro og jubelen sto i taket rundt Larsen-bordet.

Larsen’s Hymn au Voyage er laget av Cognac destillert for over 40 år siden av Jean Larsen, sønn av Jens Reidar Larsen, som grunnla Cognachuset i 1926. Den siste modningen av cognacen fant sted i Fort Boyard – fortet som også er kjent fra TV-programmet Fangene på fortet.

Auksjonen gikk av stabelen på Hôtel Chais Monnet i Cognac, Frankrike 20. september 2018. Det var 22 Cognachus som hadde donert Cognac til La Part des Anges som ble arrangert for 11. gang. Både flaskene og innholdet som auksjoneres bort er helt unike og i år var det også en opplevelse knyttet til hvert produkt. Det ble satt ny auksjonsrekord i år med den nette sum av 291.500 euro.

Tor Ansgar Bakken driver en egen samlerklubb som heter Larsen Cognac Collectors Club. Han har samlet på Larsen Vikingskip de siste 30 årene og er eier av den største samlingen på verdensbasis – vesentlig større enn den Larsen selv har. Samlingen kryper opp mot 500 ulike flasker, alt fra miniatyrflasker til en flaske på 35 liter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.