Tidenes produktslipp for Lerum!

lerum

Selskapet fra saftbygda har i år lansert brus, en helt ny påleggskategori og en hel rekke nye smaksvarianter.

– Med hele 16 nye produkter er dette et av de største produktslippene i Lerums historie, sier fjerdegenerasjonsleder av selskapet fra Sogn.

Hver februar slippes det masser av nyheter om helt nye produkter i dagligvarebutikkene. I årets februarlansering var det for Lerum knyttet spesielt stor spenning til spesielt to av nyhetene: Den sukkerfrie brusen Sparkling ZERoh! og verdensnyheten Smudi-pålegg.

Lerum har allerede høstet ære og berømmelse for merkenavnet ZERoh! Saftisen med samme navn ble kåret til Årets Innovasjon i norsk dagligvare 2019, og i 2020 har merkevaren tatt et ytterligere skritt.

– Vi har tatt et nytt steg inn i fremtiden med de nye produktene våre, sier fjerdegenerasjonsleder i Lerum, Trine Lerum Hjellhaug.

Siden 2005 har familiebedriften i Sogndal jobbet for å redusere sukkerinnholdet i sine produkter uten at det går ut over smak og kvalitet. Først ute var saft uten sukker. Deretter kom syltetøy uten sukker. I bedriftens 113-årige historie er det imidlertid første gang de har lansert et helt nytt produkt uten sukker eller noen form for søtningsmiddel. Smudi-pålegg, som det heter, er likevel søt på smak. 

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

– Det er første gang vi lager noe som ikke har eksistert før, og det viser at man helt fint kan være innovative selv om man er forankret i tradisjon og kultur. Det er viktig å vise at det går an å lage pålegg som er helt naturlig, sier Trine Lerum Hjellhaug.

Smudi-pålegg har solgt svært bra de siste ukene, og Lerum har sett seg nødt til å øke produksjonen allerede da man har solgt ut de 64 tonnene med det nye pålegget allerede.

Lerums nye Smudi-pålegg inneholder kun bær og frukt, og er uten sukker og søtningsmiddel. Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius mener det er et problem at folk spiser for lite bær, og at Smudi-pålegg kan bidra til et sunnere kosthold for alle generasjoner.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

– Både barn og voksne bør spise mer bær. I tillegg er det viktig med sunn frokost for humøret, konsentrasjonen og prestasjoner på skolen. Smudi-pålegg gjør det enklere å få i seg frukt og bær i en hektisk hverdag, sier Borchsenius, som har testet det nye pålegget fra Lerum.

Det er ikke hver dag en familiebedrift på Vestlandet utfordrer gigantene Coca Cola og Ringnes, som selger flere hundre millioner liter brus årlig i Norge. Lerumfamilien brukte kompetansen de har i eget hus og fikk satt opp en ny maskin som lager sprudlevann med friske smaker fra bær og frukt. Maskinen kostet fem millioner kroner.

Den sukkerfrie brusen Gently sparkling ZERoh! føyer seg inn i rekken av ZERoh!-produkter fra Lerum. Da Lerum lanserte den sukkerfrie saften ZERoh! i 2013, gikk omsetningen fra null til 111 millioner kroner på tre år. Den omtales som en av de største suksessene de siste årene i norsk dagligvare. I fjor lanserte Lerum saftisen ZERoh! i samarbeid med Hennig-Olsen. Den ble kåret til Årets Innovasjon av Dagligvareleverandørerenes forening, solgte over fire millioner ispinner og omsatte for 30 millioner kroner første året. Saftisen ble en av de mest solgte iskremnyhetene i Norge i 2019. 

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

– Det er helt fantastisk at en traust liten fabrikk på Vestlandet går til topps på innovasjon og merkevare. Det sier mye om hva det går an å få til om man jobber godt sammen. All ære til våre ansatte og deres familier, sier Trine Lerum Hjellhaug.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.