3 av 10 har endret planer for utenlandsferie neste år

flyplass

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 3 av 10 at de har endret planlagt utenlandsferie neste år på grunn av koronasituasjonen. – Jeg tror mange er usikre på hvor lenge den pågående smittesituasjonen vil vare, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

I undersøkelsen, utført av YouGov og avsluttet 20. desember, svarer 30 prosent ja på at de har endret ferieplaner i utlandet for neste år på grunn av den forverrede koronasituasjonen. Flere kvinner enn menn svarer ja, og høyest antall finner en i alderen 30 til 39 år.

Les også:  11 000 anmeldt for ruskjøring: - Nordmenns store skrekk

– Slik smittesituasjonen har utviklet seg med varianten omikron og innføring av nye tiltak er det ikke overraskende at mange nå føler utrygghet i forhold til å planlegge utenlandstur- eller ferie neste år. Det kan være lurt å se an utviklingen. Svært mange land har nå betydelige restriksjoner, og forholdene rundt innreiseregler, karantene og andre restriksjoner endres på kort varsel, sier Brandeggen, som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  2 av 10 frykter ladekø på fjellet

Spørreundersøkelsen avdekker i tillegg geografiske forskjeller der 34 prosent i Oslo svarer ja på at de har endret ferieplaner, mens antallet for Trøndelag og Nord-Norge er lavest med 22 prosent.

Tryg Forsikring har for 2021 hatt en markant nedgang i antall reiseskader på over 60 prosent i forhold til i fjor. I erstatningskostnader er nedgangen nær 70 prosent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.