1 av 3 skiskader i vinterferien gjelder knær

fjell vinter

Mange går på trynet i vinter, men mest av alt går det ut over knær, føtter og overkropp. Forrige vinter hadde SOS International mer enn 1500 skirelaterte skadesaker for nordiske reisende, herav flere hundre norske. 1 av 3 skader norske skiturister er involvert er kneskader.

Alpinanleggene melder om rekordmye snø og høyt belegg i bakkene. Dette merker forsikringsbransjen godt og har allerede fått meldt flere skader fra uheldige skientusiaster. I tillegg melder flyselskapene allerede om mange fulle fly.

Les også:  Altfor mange mangler elsparkesykkel-forsikring

– Normalt går dette greit for de aller fleste, men ikke alle er like heldige, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Han forteller at det kan bli svært kostbart om er på skiferie i utlandet og det skjer en ulykke. I utlandet er ofte helsetjenester og legetransport privat, og må dekkes av den enkelte. Selv små skader kan komme på flere titalls tusen kroner.

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

Husk forsikring
– Vi anbefaler sterkt å ha en reiseforsikring, som også UD har vært tydelige på. Denne koster ikke all verden og er en god garanti for en trygg ferie for deg og familie, sier Voll.

SOS har i år forhåndsbooket flere enn 400 flyseter på relevante avganger fra flyplasser i nærheten av de store skidestinasjonene i Alpene: F.eks. Innsbruck, München, Salzburg og Geneve, for å kunne frakte skadde skadinaver hjem. I bransjen kalles dette for «knokkelekspressen».

Les også:  Johannes Høsflot Klæbo tilbake på landslaget

Afterski med måtehold
For mange er afterski en obligatorisk måte å avslutte en fin dag på. Ikke alle klarer å begrense alkoholinntaket, og Gjensidige har registrert flere ulykker etter slike fester.

Ski på bena og høy promille, er noe en skal holde seg langt unna, er oppfordringen til Voll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.