MUSIKKANMELDELSE: Mesterlig julealbum fra Odd Nordstoga og kammerorkesteret

hes

Få artister er så tett forbundet med julestemning her til lands som Odd Nordstoga. 9. november setter han stjerna i toppen av treet med et julealbum spilt inn sammen med Det Norske Kammerorkester. Sammen har de laget juleplaten «JUL» med både nye julelåter og tradisjonelle julesanger på Odds særegne vis.

– Eg har vore med på mykje oppigjennom som har med jul å gjera. Ein ting var til dømes TV-serien «Jul i svingen», ein annan var juleplata «Strålande jul» med Sissel Kyrkjebø. Begge delar var veldig moro å få vera med på. Det har ført meg inn i Norsk salmebok, songane blir strøymde år etter år i store mengder, dei blir spelt på radio, og eg får mange spørsmål om å vera med i juleprogram på TV og på konsertar kvart einaste år. Det verkar som folk likar at eg syng julesongar, og då gjer eg jo gjerne det, forteller Odd.

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

Bodøposten.no har hørt på hele julalbumet.

Albumet åpner med «Pieds en L air» med kammerorkesteret som setter tonen. Albumet fortsetter med «Eg synger julekvad» som rett og slett fremføres helt mesterlig av Odd. Dette føles som en av de nye juleklassikerne i Norge.

Neste ut er «En kveld i Verona» som er en deilig låt som varmer. Denne låten imponerer med et flott lydbilde. Så kommer «Fransk julevise» som er nok en flott julelåt som til og med byr på litt hardingfele.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Så kommer «Pavane» med kammerorkesteret som igjen imponerer med lydkvaliteten. Så fortsetter det med «Haugebonden» som er en kjempeflott julelåt og den sterkeste låta på albumet. Garantert julehit.

Ord blir faktisk fattige når man skal beskrive dette albumet med 13 låter. Det er bare flotte låter her. Får du ikke julestemning av «JUL» er det bare å gi opp. Dette julealbumet må være det beste i Norge til dags dato. Så bra er det faktisk. Du kan med andre ord trygt kjøpe «JUL».

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Hold it Boy"

Terningkast 6 er ikke dekkende for dette julealbumet. Det må bli terningkast 7.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.