NAF Bodø: slik unngår du rustskader av veisaltingen

rust veisalt

Hver vinter blusser den betente debatten om veisaltingen opp, det er gode argumenter både for veisalting og mot veisalting. Men en ting er sikkert: bilene ruster av veisaltingen. Men om du følger tipsene fra NAF Bodø kan du unngå rustskadene.

Du kan nemlig enkelt forebygge og unngå at bilen din ruster med noen enkle tiltak mens veisaltingen pågår som er rimelige og ukompliserte å gjennomføre.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Man må gjøre bil ren oftere, helst en gang hver uke, man kan bruke høytrykksspyler til understellsspyling, NAF har spylere tilgjengelig i Bodø, sier Knut Jensen i NAF Bodø.

Så bare ved å spyle bort saltet under bilen er man faktisk allerede langt på vei, med andre ord. Men du må likevel følge med på bilen.

– Følg opp rusting av bilen, det er viktig å få bilen opp på bukk for å sjekke om det er rustdannelse, har det blitt rust er det viktig å oppdage det tidlig slik at det blir en liten reparasjon, sier Jensen.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Men også rustbekyttelse er viktig for å unngå at bilen ruster, men den varer ikke evig.

– En rustbeskyttelse holder i 3-4 år, og etterpå er det viktig med etterbehandling, sier Jensen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.