Victoria Gulliksen er klar for World Cup-finale

Norges Rytterforbund

Nå er det slått fast – Victoria Gulliksen har som tidenes første norske kvinnelige rytter sikret seg en plass i World Cup-finalen i sprangridning i Omaha, USA, i april.

Sesongens siste kvalifisering i den vest-europeiske ligaen gikk i Gøteborg i dag, og dermed ble den endelige listen klar. Denne viste at Victoria Gulliksen (31) ble nummer 12 – det er de 18 beste i denne ligaen som får reise til finalen i Omaha 4.-8. april der de møter kvalifiserte ryttere fra flere andre ligaer rundt om i verden.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Dermed blir det en flytur for Victoria Gulliksen og hennes hest Equine America Papa Roach om noen uker.

-Det har nok ikke helt gått opp for meg ennå, men det er jo helt fantastisk å ha nådd et mål som dette, sier Victoria. – Jeg har aldri ridd en slik finale før, men jeg vet at jeg har en hest med kapasitet til å gjøre det bra, det er opp til meg å holde fokus – det hele ligger hos meg.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Det er første gang en norsk, kvinnelig rytter er kvalifisert til denne prestisjefylte finalen.

-Victoria skriver nok en gang norsk ryttersportshistorie, sier Nina Johnsen, sportssjef i Norges Rytterforbund om den unge norske rytteren. – Hun har ledet rankingen i denne ligaen, og i 2021 ble hun nummer ni i EM – den beste norske individuelle EM-prestasjonen noensinne. Hennes resultater er ingen tilfeldigheter, her handler det om stabile, gode resultater over tid og gjennom flere sesonger. Nå ser vi frem til finalen med spenning, vi vet at hun kan prestere.

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

Victoria Gulliksen deltok ikke i helgens World Cup-kvalifisering i Gøteborg, det gjorde derimot Geir Gulliksen med hesten VDL Groep Quatro. De fikk åtte feilpoeng og ble nummer 22.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.