Vi koker dobbelt så mye vann som vi egentlig trenger

kaffe te

Visste du at vi i gjennomsnitt koker dobbelt så mye vann som vi egentlig trenger? Dette overforbruket av energi tilsvarer omlag 2.200 bilturer rundt jorda.

Ved å gjøre små grep – som å koke riktig mengde vann til tekoppen – kan vi sammen bidra til en mer bærekraftig fremtid.

I fjor ble det kokt vann til 500 millioner kopper med te fra Pukka, dette kommer frem i Pukkas ferske bærekraftrapport. Hele 49% av karbonutslippet som kan knyttes til Pukka, kommer av vannkokingen som de te-drikkende konsumentene gjør for å tilberede seg en kopp te.

Du har sikkert opplevd at det fremdeles er vann i vannkokeren eller i kjelen etter at du har tilberedt en kopp te. Den enkleste løsningen på dette er også den mest åpenbare – å bare koke opp det vannet man trenger for å lage seg en kopp te. Ved å gjøre dette, kan vi redusere vårt kollektive karbonutslipp, som reduserer miljøfarlige utslipp.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

Resirkulering redder trær
Men det er ikke bare dette som må til for bedre å kunne verne om både planeten og det som lever her. Pukka betyr autentisk på hindi, og dette er hjertesaken Pukka jobber for. Derfor er all emballasje som Pukka produserer, til og med tråden på te-posene, nedbrytbare. Etter fire år med forskning og utvikling kan Pukka nå bytte ut de gamle te-posene og konvoluttene, til noen som er resirkulerbare.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

Konvolutten inneholder fremdeles et tynt plastlag for å beholde friskheten og essensielle oljer, men den kan nå kastes i papiravfallet. Dette gjør at vi kan gjenvinne hele 650 tonn mer papir hvert eneste år, noe som tilsvarer over 16.000 trær.

Sikrer at bøndene får riktig lønn for strevet
Pukkas grunnleggende filosofi er bygget på prinsippet om å gjøre godt gjennom handel. Dette betyr at Pukka alltid jobber for positive forandringer i verden gjennom å bidra til global likestilling, slutt på fattigdom og vern av miljøet. Pukka jobber tett med alle produsentene for å sikre at alle urtene de bruker er økologiske og av høyeste kvalitet.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

I noen tilfeller har Pukka selv bidratt til at bøndene blir en del av fair trade-systemet og dyrker økologisk. Ved å hjelpe dem med å nå de krevende kvalitetsstandardene, kan bøndene også sikres en rettferdig pris for det de dyrker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.