Ny turistfiskesesong – Med nye forskrifter og tollkvoter

lofoten

Som mange sikkert er kjent med innførte myndighetene en ny forskrift som angår turistfiske i sjøen fra 1. januar 2018. Denne sier at turisfiskebedrifter skal være registrert og fangst skal registreres og rapporteres til Fiskeridirektoratet.

Det har vært knyttet stor interesse til de nye bestemmelsene og stor spenning til hvordan de ville bli tatt imot hos aktørene og kundene.

Medlemsorganisasjonen for sjøfisketurismebedrifter, Yes Seafishing Norway, har stilt seg positiv til de nye bestemmelsene og fått anledning til å jobbe konstruktivt sammen med myndighetene for å få til en god ordning for alle parter.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Yes Seafishing Norway skriver i en uttalelse til Bodøposten.no at de mener ordningen er bra med tanke på at turistfiske skal være ei langsiktig og bærekraftig reiselivsnæring, samt at nye regler også skal sørge for en smugling av fisk over grensa reduseres.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.