Verdens raskeste skiløpere til Trysil

langrenn vinter ski

Fredag 24. januar kommer de raskeste skiløperne i verden til Trysil for å konkurrere i 100 meter Supersprint i den nye World Sprint Series.

Trysil ble reservearena for den nye skisprintserien, World Sprint Series, etter at Marcialonga ikke kunne arrangere sprinten.

Verdensrekordholder på 100 meter skisprint – Italienske Emanuel Becchis (10.78 sek), og Norges raskeste – Ludvig Søgnen Jensen (11.03 sek), er blant de ca. 100 deltagerne som står på start, hvorav 30 forventes å være internasjonale løpere. Kl. 13 starter prologen og finalene fra kl. 16:30 – 17:30 som avholdes på Trysilfjellet Arena.

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

– Dette gleder vi oss enormt til, sier Olve Norderhaug som er blitt rennleder. Selv om det også har vært mildt i Trysil de siste ukene, så har vi fortsatt mye snø i løypene. Så løperne kan forvente gode skiforhold og en sprintløype i verdensklasse.

I tillegg til seniorklassen er det også åpnet opp for 16 til 18 år i juniorklassen, som egentlig er fra 19 til 20 år.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

– Det er fortsatt mulig å melde seg på, og vi håper særlig at det blir flere løpere i juniorklassene som er åpnet fra jenter og gutter mellom 16 og 18 år, sier Norderhaug.

Finalene sendes direkte kl. 16:30 – 17:00 på TV i 4 land, Norge (NRK), Sverige (SVT), Finland (YLE) og Italia (Sky Italia).

– Dette kommer til å bli helt rått! Nå håper vi at mange tilskuere kommer for å få meg seg finalene og skaper stemning, både for utøverne og TV, sier Norderhaug.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.