Tryg vil ha obligatorisk forsikring for elsparkesykler

tryg forsikring

Kjøreturen på elsparkesykkel kan ende i økonomisk ruin dersom du ikke har forsikring. Nå vil Tryg ha obligatorisk ansvarsforsikring for utleiere av elektriske sparkesykler.

– Dersom du kjører på en person eller en gjenstand med sparkesykkel, kommer du i ansvar for skadene du volder. Har du ikke forsikring, må du dekke alle skadene av egen lomme, og det kan bli dyrt, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Dersom du har innboforsikring vil denne ofte ha en ansvarsdel som dekker slike skader. Du kan dermed kreve erstatning for elsparkesykkel skader.

Les også:  Rettssikkerhet: Man får “pretty privilege” i rettssaker

– Men vi vet at mange som kjører elsparkesykkel er ungdommer som ikke har en slik forsikring. Derfor bør utleierne av sparkesykler pålegges en obligatorisk forsikring som dekker skader man påfører seg selv og andre når man leier disse syklene, sier Irgens.

Nær dobling i skadesaker
Nesten dobbelt så mange har skadet seg på elsparkesykkel som på samme tid i fjor, viser en oversikt ved Oslo skadelegevakt for april, mai og juni i år. Mange har skadet seg alvorlig.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Nylig ble en person bøtelagt med 15.000 kroner for å ha kjørt en elsparkesykkel i beruset tilstand, og påkjørt og skadet en parkert bil. Utleier av elsparkesykler har ofte ikke forsikringer som dekker skader den som leier sykkelen kan pådra seg.

Mange unge er uforsikret
Tryg har tidligere gjort undersøkelser som viser at mange unge ikke har innboforsikring. De er dermed uten forsikringsdekning hvis de skader leiesykkelen, andre ting eller personer.

– Barn er omfattet av foreldrenes innboforsikring, men når de flytter for seg selv og melder adresseendring til folkeregisteret må de ha egen innboforsikring. Det er lett å glemme, og kan bli en dyr lærepenge dersom en må ut med flere titusen kroner for å utbedre bulkeskader på en bil, eller skade på andre personer, sier Irgens.

Les også:  Krimekspert Olav Rønneberg til "Åsted Norge"

En reiseforsikring kan i noen tilfeller dekke noe skader, men det er ofte klare begrensninger på erstatningsbeløp. Reiseforsikringen kan i tillegg ha unntak dersom skaden er påført med vilje.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.