Treningsreiser: het trend eller ikke?

ferie sol strand

Å reise på en trenings innrettet reise er en reiseform som har blitt mer og mer populært de siste årene. Utvalget er stort og mulighetene mange – men til tross for oppmerksomheten planlegger bare et fåtall å reise på en treningsreise i år. Dette viser Ticket siste Kantar Sifo undersøkelse.

– Mange viser en stor interesse for å reise utenlands på en treningsreise, men enn så lenge virker det som at det er et fåtall som faktisk planlegger og bestiller en treningsreise i år, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Adm. Sjef i Ticket Feriereiser.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Den allmenne trenden i Norge omkring trening, helse og velvære har vært oppadgående de senere årene, og i takt med dette har interessen for treningsreiser også økt. Men i Ticket siste Kantar Sifo undersøkelse fremkommer det at bare 3 prosent som planlegger en utenlandsreise velger en reise innrettet mot trening. Den klart vanligste reisen er i stede en sol- og badeferie, etterfulgt av storbyreiser.

– Treningsreiser er absolutt en reiseform som er på fremgang, men enn så lenge velger nordmenn en avslappende sol- og badeferie når alt kommer til alt. Det vi derimot ser er at interessen for treningsfasiliteter på hotellet blir stadig mer viktig. Mange velger – enn så lenge – å bruke hotellets treningsrom eller treningstimer i ferien istedenfor en rendyrket treningsreise, sier Ellen Wolff Andresen.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Treningsreiser som reiseform spås fortsatt å øke i popularitet ettersom at stadig flere får øynene opp for denne reisetypen. Reisene kan man få med mange forskjellige treningsretninger – alt fra løping, yoga, triatlon, sykling og klatring til muligheten for å teste mange ulike treningsformer, og dermed noe for alle aldersgrupper.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.