Batterifagskole i Nordland!

utdanning

Snart vil det være mulig å ta utdanning i batterifag på fagskolenivå i Nordland. – Dette er et grep vi tar for å støtte opp om utviklingen i det grønne skiftet og de store industrietableringene i Nordland. Både på Mo og i Narvik vil det bli ny batteriindustri som vil trenge ny kompetanse. Da treffer fagskolen innen batteri midt i blinken, sier fylkesråd for kompetanse og utdanning Elin Dahlseng Eide.

Det splitter nye tilbudet skal utvikles i samarbeid mellom fagskolene i Nordland, Viken, Innlandet, Hordaland og Rogaland. Det er Fagskolen i Viken som har utviklet og står faglig ansvarlig for pilotprosjektet.

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

– I Nordlandsmodellen er fylkesrådet i Nordland opptatt av at våre utdanningsløp skal treffe arbeids- og næringslivets behov. Det å etablere en batterifagskole er helt i tråd med fylkesrådets ambisjon om å sikre at næringslivsaktørene i fylket kan få tilgang på relevant fagkompetanse i Nordland. I tillegg til at batterifagskolen treffer midt i blinken i forhold til den kraftforedlende industrien og det grønne skiftet, sier en begeistret, fylkesråd for kompetanse og utdanning, Elin Dahlseng Eide.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Utviklingen av studiet er i full gang, og det kan tas opp studenter allerede til høsten.

Fagskolenes kompetanse er grunnsteinen for å utvikle studiet, men det legges opp til at skolene kan få assistanse fra eksterne aktører som NTNU eller batteriprodusenten Freyr, som nå bygger sin første fabrikk i Mo i Rana.

Fullførte studier ved batterifagskolen vil gi 30 studiepoeng og et vitnemål fra Fagskolen. Undervisningen blir en hybrid løsning med nettbaserte studier, kombinert med fire samlinger. Fagskolen i Viken og de fire samarbeidende skolene kan alle kommer til å fremstå som studiesteder, avhengig av den lokale kompetansen ved hver enkelt skole.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.