ANNONSE: Tenk på dette før du kjøper hundebur

De fleste hundeeiere har behov for et hundebur. Med et bur kan du sikre hunden din mens dere er ute på kjøretur, og mange benytter dessuten bur hjemme. Det er for eksempel ikke uvanlig å benytte buret som sovested for Fido.

Det er imidlertid viktig å vite hva du skal tenke over før du kjøper hundebur. Enten buret skal sørge for trygg transport av hunden, eller primært skal brukes hjemme, er valg av bur avgjørende for hundens velbehag og sikkerhet.

Kjøp riktig størrelse på hundeburet

Det kan være fristende å kjøpe et bur som er litt for lite, rett og slett fordi det er lettere å få plass til det i et trangt bagasjerom. Hunden skal jo tross alt bare oppholde seg i buret i kortere perioder uansett?

Det er faktisk svært viktig å kjøpe et hundebur som er tilpasset hunderasen og -størrelsen. En stor hund kan få smerter av å måtte krølle seg sammen i et for lite bur.

En stor hund kan kanskje være i et mindre bur når den sover, men husk at hunden også skal kunne strekke seg og bevege seg litt rundt. Se for deg at du kjører fra Oslo til Bergen, en tur som fort kan ta over åtte timer. Flere timer i et trangt bur kan være vondt for hunden din.

Samtidig er det viktig å huske på at buret ikke skal være for romslig. Det sikreste for hunden er at buret gir rom for litt bevegelse, men at hunden ikke kan kastes fram og tilbake ved bremsing.

Slik finner du riktig størrelse

Det å finne riktig størrelse på hundeburet kan være utfordrende. Et godt tips er å ta utgangspunkt i målene til et gitt hundebur, og deretter skissere dette på gulvet hjemme. Bruk for eksempel bøker.

Deretter lar du hunden din legge seg ned innenfor det markerte området. Sjekk at hunden din har litt rom rundt seg, uten at den fyller ut hele området.

Hvilket bur passer til bilen din?

Når du skal finne ut hvilket bur som passer til bilen din, er det bare én ting å gjøre: Finn fram målebånd. Husk at du må måle bagasjerommet både i bredden, dybden og høyden.

Husk at baksetet i bilen er skrått, så mål fra det øverste punktet på setet når du skal finne dybden.

Ta også hensyn til hvorvidt baksetet kan legges ned, slik at bagasjerommet eventuelt kan utvides om du har en stor hund.

Sikkerhet først

Så lenge du velger et hundebur som er laget etter alle sikkerhetsstandarder, gjelder det bare å finne riktig størrelse.

Finn et hundebur du kan bruke i bilen eller hjemme, i dag!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.