Svensk minister: Det finnes ingen no go-soner i Sverige

no go sone

Det som i Norge kalles «svenske tilstander» er en relativt godt kjent utvikling internasjonalt gjennom omtale i flere medier gjennom mange år. Bodøposten.no publiserte i januar for eksempel nyheten om at det var kontroversielt å sette inn militære styrker mot «kriminelle gjenger» i Sverige.

Og i mars publiserte Bodøposten.no nyheten om at 41 livsfarlige IS-terrorister fra Sverige var arrestert i Syria. De svenske no go-sonene er også godt kjent, men nå nekter en svensk minister for at de i det hele tatt eksisterer.

Les også:  Stortingspresidenten til Frankrike

Ungarn hadde nylig besøk at den svenske utdanningsministeren Gustav Fridolin, og ministeren ble intervjuet av 24.hu, en av landets større medier. Under intervjuet ble den svenske ministeren fra Miljøpartiet (MP) spurt om no go-sonene i Sverige.

– Det finnes ingen slike, det er en løgn, svarte Fridolin.

Gustav Fridolin sier også i intervjuet til den ungarske nettavisen at integreringen fungerer «bedre og raskere» ifølge Nyheter Idag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.