Statsbudsjettet 2021: Norske interesser og innbyggere må prioriteres først

Foto: Alexander Helberg

Fremskrittspartiet reagerer på at regjeringen øker egenandelene for syke mennesker, og øker flere avgifter, mens de prioriterer bistand og kvoteflyktninger også når Norge står midt i en krise.

– Dette budsjettet er en god påminnelse om hvorfor FrP gikk ut av regjering. Norge står midt i en krise. Tusenvis av mennesker er permittert eller arbeidsledige. Regjeringens svar er å øke avgiftene for både folk og bedrifter. I tillegg sender de en ekstraregning til syke mennesker gjennom å øke egendelene både på medisiner, legebesøk og behandling. Det er smålig og usosialt, sier finanspolitisk talsperson Sylvi Listhaug (FrP).

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Fremskrittspartiet reagerer på at regjeringen øker egenandelene på medisiner, legebesøk og behandling, mens de freder bistandsbudsjettet og vil hente rekordmange kvoteflyktninger til Norge.

– Mens det sendes ekstraregninger til syke, bilister og folk flest, velger regjeringen selv når landet står i en krisesituasjon å prioritere bistand og mottak av kvoteflyktninger. Senest i forrige uke kom det en rapport som viser at vi sender flere milliarder bistandskroner til diktaturstater.  Nå må det bli slutt på dette.  Vi må prioritere norske interesser først, sier Listhaug.

Fremskrittspartiet er skuffet over at regjeringen kun reduserer avgiftene på sukkerfri brus, men ikke andre grensehandelutsatte varer.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

– Det er et mageplask fra regjeringen og spesielt Høyre der flere politikere har vært ute og snakket varmt om behovet for å sette ned avgiftene i Norge, sier Listhaug.

Hun reagerer også på at regjeringen øker avgiftene for bilistene med nær en milliard kroner, samtidig som de reduserer bevilgningene til å bygge veier.

– Vi ser at bilistene rammes gjennom økte avgifter som vil gjøre det dyrere å kjøpe ny bil, både hybridbiler, diesel- og bensinbiler blir dyrere som følge av regjeringens budsjettopplegg, sier Listhaug. 

Les også:  Krimekspert Olav Rønneberg til "Åsted Norge"

Fremskrittspartiet er klare til å forhandle om budsjettet, men stiller klare krav til regjeringspartiene.

– Fremskrittspartiet er veldig tydelige på at norske interesser nå må settes i høysetet. Det betyr kutt i bistand, antall kvoteflyktninger. Det betyr å prioritere eldre, pensjonister og sjuke mennesker. Hovedjobben vår fremover blir å trygge og skape arbeidsplasser. Det er derfor vi ønsker å få ned avgiftsnivået på grensehandelsutsatte varer. Vi må slutte å sponse Sverige, fortsette å bygge vei i Norge og få ned bompengebelastningen, sier Listhaug.

Foto: Alexander Helberg

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.