Stadig flere buker nettmegleren Propr

eiendom

Propr ser en økning i oppdragsinngang første halvår – hvor stadig flere forbrukere velger å selge boligen selv – uten eiendomsmegler.

– Oppdragsinngangen – første halvår – er 52 prosent bedre enn første halvår i fjor, og vi opplever at flere forbrukere ønsker å selge selv, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson.

I første halvår i fjor hadde Propr en oppdragsinngang på 349 boliger og dette økes betydelig til 530 boliger i samme periode i år. Tredje kvartal fortsetter like bra.

Les også:  El Prix: Ny rekkevidderekord i vinter-elbiltesten

42 prosent vekst
Andre kvartal ble et godt kvartal for den digitale eiendomstjenesten Propr som omsatte for 4,3 millioner kroner, sammenlignet med tre millioner samme kvartal 2018.

– Selskapets topplinje vokste med 43 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor og det peker i riktig retning, sier daglig leder Kjetil Eriksson i

Propr og legger til at første halvår vokste topplinjen med 62 prosent sammenlignet med første halvår i fjor. Driftsresultatet før ned- og avskrivninger endte på 93.200 kroner i kvartalet, men en avskrivning på 150.000 kroner gjør at resultatet før skatt ble på minus 53.000 kroner.

Les også:  Arctic Lavvo AS får støtte til internasjonal markedsføring

– Vi tjente faktisk 142.000 på driften første halvår og er litt over kneika, sier Eriksson.

Solid aktør
Propr er i ferd med å bli en godt etablert aktør på eiendomsmarkedet, og opplever stor interesse hos forbrukerne, i eiendomsbransjen og blant digitale tjenester som opererer i andre markeder.

– Propr har i overkant av en milliard kroner i omsetningsverdi bare i første halvår, sier Kjetil Eriksson i Propr.

Les også:  Skal skaffe kompetanse til Norges neste industrieventyr

Propr-sjefen forteller at i første kvartal i år har det beveget seg fra en utviklingsfase til en vekst- og skaleringsfase.

– Utviklingen av Propr 2.0, en nyere og bedre versjon av selskapets boligsalgs-verktøy, krevde store ressurser i fjor, men tallene for første halvår viser verdiene av disse strategiske investeringene, sier han.

Propr har aldri hatt flere oppdrag eller opplevd større vekst enn i denne perioden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.